19:19 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 31
Βρείτε μας

Σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αμμόχωστο εξαιτίας του ανοίγματος των Βαρωσίων την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιεί αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη η Φοιτητική Παράταξη Κύπριων (ΦΠΚ) Πρωτοπορία.

Με τίτλο «46 λεπτά για την Αμμόχωστο», όσα δηλαδή και τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974, Κύπριοι φοιτητές αλλά και Κύπριοι που ζουν στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι διαδηλωτές φορούν μαύρα μπλουζάκια με τον αριθμό 46 πάνω τους - καθώς τόσα είναι τα χρόνια που έχουν περάσει από την τουρκική εισβολή στην πόλη.

Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία για την Αμμόχωστο
© Sputnik
Θεσσαλονίκη: Σιωπηλή διαμαρτυρία για την Αμμόχωστο

Στο κάλεσμα της η ΦΠΚ Πρωτοπορία αναφέρει ότι «46 χρόνια μετά η αγαπημένη πόλη της Αμμοχώστου, η δικιά μας πόλη, βεβηλώνεται για ακόμα μια φορά άνανδρα από τον Αττίλα. Τότε με όπλα, σήμερα με μπουλντόζες επιχειρούν να βεβηλώσουν ετούτα τα ιστορικά χώματα και να αλλοιώσουν την ιστορία τους. Ξεχνούν όμως ότι αυτά τα χώματα είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας και ότι «τούτη γη δεν τους θέλει, τούτη γη δεν τους ξέρει». Χρέος μας λοιπόν να σταθούμε δίπλα στην ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ μας και να φωνάξουμε στην Τουρκία, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΟΧΙ άλλες εισβολές, ΟΧΙ άλλες γενοκτονίες, ΟΧΙ άλλη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

© Φωτογραφία : ΦΠΚ Πρωτοπορία
Το κάλεσμα της ΦΠΚ Πρωτοπορία για τη σιωπηλή διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί χρέος μας ως η εμπροσθοφυλακή αυτού του τόπου να εναντιωθούμε σε κάθετι που ασελγεί εις βάρος της μαρτυρική μας πατρίδας. Την Κυριακή στην Πλατεία Αριστοτέλους δείχνουμε για ακόμα μια φορά πως οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς δεν περνούν απαρατήρητες και αδιάφορες από τους νέους της Κύπρου!».

 

Tags:
Θεσσαλονίκη, Κύπρος, Βαρώσια, Αμμόχωστος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK