08:42 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνωστισμός παρατηρείται ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ. Έτσι, αναμένεται να επεκταθεί ο στόλος στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ανάσα θα δοθεί στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που μετακινούνται καθημερινά με τις αστικές συγκοινωνίες καθώς ο στόλος του ΟΑΣΘ αναμένεται να φτάσει τα 550 οχήματα ως το τέλος του 2020, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ. Η επέκταση αυτή έρχεται για την καταπολέμηση των προβλημάτων συνωστισμού που παρατηρείται ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, το πρωί και το μεσημέρι, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί μια πιθανή περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που ισχύουν στη συμπρωτεύουσα, η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν πρέπει να ξεπερνά το 65%. Επί του παρόντος, κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη από 220 έως 240 λεωφορεία, συν τα πάνω από 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Με τα 50 λεωφορεία που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την αδελφοποιημένη πόλη της Λειψίας, της Γερμανίας και τα 180 μεταχειρισμένα, εκτιμάται ότι, έως το τέλος του έτους, θα κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από 550 λεωφορεία.

Παράλληλα, σε κάθε όχημα θα τοποθετηθούν μηχανήματα για έκδοση εισιτηρίων και κάμερες που θα βοηθούν τον οδηγό στον έλεγχο των επιβατών κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το όχημα.

Tags:
συνωστισμός, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, ΟΑΣΘ, λεωφορείο, λεωφορεία, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK