22:28 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 14 φοιτητές θετικούς στον ιό μετά από πάρτι στο ΑΠΘ.

Διευκρινίσεις επί των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε «υποτιθέμενα κρούσματα κορονοϊού» σε φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, έδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ, συνολικά έξι φοιτητές διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών χθες, Κυριακή 18 Οκτωβρίου, ενώ ένα ακόμη πιθανό κρούσμα διερευνάται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την ιχνηλάτηση των επαφών των έξι αυτών φοιτητών, διαπιστώθηκε πως τουλάχιστον δύο εξ αυτών ήρθαν σε επαφή με συμφοιτητές τους από άλλα τμήματα και έτη του ΤΕΦΑΑ Σερρών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πρωτοετών στις Σέρρες.

Όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της αρμόδιας επιτροπής του ΑΠΘ, αποφασίστηκε:

  • Αναστολή μέχρι νεωτέρας της διά ζώσης διδασκαλίας όλων των μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών και διεξαγωγή τους με τηλεδιάσκεψη.
  • Καραντίνα 14 ημερών για όλους τους φοιτητές και διδάσκοντες των διά ζώσης μαθημάτων του ΤΕΦΑΑ Σερρών.
  • Καραντίνα 14 ημερών σε όλες τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων - με «επαφές» να ορίζονται όσοι ήρθαν σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μέχρι 48 ώρες πριν από τη διενέργεια του θετικού τεστ.
  • Απολύμανση των γυμναστηρίων και των εργαστηρίων όπου διεξήχθησαν μαθήματα.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών:

«Το ΑΠΘ έχει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στους χώρους του και θα συνεχίσει να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για όσα το αφορούν. Η διαστρέβλωση γεγονότων, αν κάτι εξυπηρετεί, σίγουρα δεν είναι η ενημέρωση και η προστασία της δημόσιας υγείας».
Tags:
ανακοίνωση, φοιτητές, κρούσματα, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK