17:23 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 12
Βρείτε μας

Δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, την ημέρα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, στις 26 Οκτωβρίου.

Ακυρώνεται η επίσημη δοξολογία στην οποία επρόκειτο να παραστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την 26η Οκτωβρίου, ημέρα του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το grtimes.gr, θα γίνει μόνο η Θεία Λειτουργία το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για τη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, έκανε γνωστό πως οι εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.

«Δηλαδή θα προσπαθήσουμε να μπαίνουν στον Ιερό Ναό πολύ λίγοι πιστοί, ίσα ίσα για το προσκύνημα και ελάχιστοι για τη λειτουργία. Δεν θα γίνει η επίσημη Δοξολογία, δεν θα γίνει η Λιτανεία την παραμονή το πρωί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το προαύλιο όσο περισσότερο μπορούμε» επισημαίνει ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης.

Κληθείς να απαντήσει στο αν το προσκύνημα των πιστών θα μπορεί να γίνεται και με επαφή, αφού είθισται να φιλούν τα λείψανα του Αγίου, αναφέρει πως θα ζητηθεί από τον κόσμο να προσέχει.

«Κανονικά θα πρέπει να μην το κάνει. Θα τους ζητήσουμε να προσέχουν. Αυτή θα είναι η οδηγία. Εμείς έχουμε security, έχουμε κανονίσει να μπαίνουν ελάχιστοι στον ναό και να τηρούνται οι αποστάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επίσημη Δοξολογία, αυτή ακυρώνεται και σύμφωνα με μέχρι στιγμής πληροφορίες, τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν θα παραστούν τελικά στον Ιερό Ναό.

Επίσης, δεν θα παραστούν ούτε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ούτε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Όποιος επίσημος θέλει να έρθει, θα έρθει ανεπίσημα» καταλήγει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.
Tags:
κορονοϊός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, Άγιος Δημήτριος, 28η Οκτωβρίου, Θεία Λειτουργία, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK