02:45 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1829)
0 0 0
Βρείτε μας

Συναγερμός στις φυλακές Διαβατών λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι φυλακές Διαβατών (Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, όπως είναι η επίσημη ονομασία τους) λόγω του εντοπισμού 21 κρουσμάτων κορονοϊού, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 15 κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κρατούμενοι που έχουν νοσήσει μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία και στη συνέχεια επέστρεψαν στις φυλακές, όπου παραμένουν σε ειδικούς χώρους-κελιά, που χρησιμοποιούνται ως αναρρωτήρια.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ ένας εξ αυτών νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης ζήτησε να γίνουν τεστ σε όλο το προσωπικό και τους κρατούμενους και απολύμανση των χώρων, αλλά ο ΕΟΔΥ φέρεται να μην ανταποκρίθηκε στο αίτημά της.

«Ο κορονοϊός εξαπλώνεται στη φυλακή. Οι συνάδελφοι εξετάστηκαν όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς με δικά τους έξοδα. Ύστερα από φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης, μόλις εμφάνισαν συμπτώματα, οι κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Ζητούμε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη φυλακή για να εξετάσει του πάντες, κρατούμενους και προσωπικό» ανέφερε στο grtimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Δήμος Παπαθανασίου.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1829)
Tags:
COVID-19, Διαβατά, φυλακές, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK