14:25 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά από ανάρτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, οι δικαστικές αρχές προχωρούν σε έρευνα για ψευδείς ειδήσεις.

Έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναμένεται να διενεργήσει ο πταισματοδίκης για την ανάρτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τα μαζικά τεστ κορονοϊού που έκανε ο ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κυριακή Κλιάμπα, να ζητήσει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες σε σχέση με όσα έγραψε ο πρώην πρύτανης.

Στην ανάρτηση του, την οποία στη συνέχεια απέσυρε, ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε πως γνωστή του πήγε για rapid test στη Νέα Παραλία, κι ενώ δεν το έκανε, την ειδοποίησαν από τον ΕΟΔΥ πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Ο ΕΟΔΥ διέψευσε το γεγονός και ο κ. Μυλόπουλος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι επρόκειτο για «μια ιστορία που μου μεταφέρθηκε και τη δημοσιοποίησα με κάθε επιφύλαξη, όπως εξαρχής δήλωσα, χωρίς να μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της», ενώ έκανε λόγο για λάθος, το οποίο αναγνώρισε.
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, rapid test, ΕΟΔΥ, πρύτανης, ανάρτηση, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK