01:23 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1742)
0 02
Βρείτε μας

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της διασποράς του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αυξάνεται η διαθεσιμότητα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες.

Επιπλέον 50 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς COVID-19 θα ενταχθούν μέχρι την Κυριακή στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ένα C-130 θα είναι διαθέσιμο για αεροκομιδές.

Είναι ενδεικτικό ότι σε μία ημέρα έγιναν στις εφημερίες των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών COVID-19. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Ιπποκράτειο κατά την αυριανή του εφημερία θα έχει επικουρικά στήριξη από το Ιατρικό Διαβαλκανικό. 

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη υπό τον κ. Κικίλια, εντάσσονται έξι κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, επτά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, πέντε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, πέντε στο νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έξι στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και έξι στο Γεννηματάς.

Οι κλίνες αυτές είναι πλέον των 50 κλινών νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.

Σε ό,τι αφορά το C-130, θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών από απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες σε ειδικές κάψουλες με την έγκριση των γιατρών και υπό την προϋπόθεση να πληρούνται οι όροι ασφαλείας και η ασφάλεια του ασθενούς.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα από τη στιγμή που ο ιός διασπείρεται στην κοινότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μόνο θέμα περίθαλψης και Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι θέμα Δημόσιας Υγείας και πόσοι νοσούν».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1742)
Tags:
διασωληνωμένοι, ΜΕΘ, COVID-19, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη, Βασίλης Κικίλιας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK