02:55 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (454)
0 02
Βρείτε μας

Η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 32% παρά την εφαρμογή του lockdown, κάτι που δείχνει τεράστια διασπορά του κορονοϊού, ενώ το σύστημα υγείας πιέζεται σημαντικά.

Η «ασφυξία» στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα φέρνουν στο τραπέζι νέα, πιο αυστηρά μέτρα. 

Στο επίκεντρο των μέτρων θα τεθεί η Θεσσαλονίκη που δημιουργεί μεγαλύτερη ανησυχία αλλά και η υπόλοιπη χώρα, ενώ οι αποφάσεις δεν θα αργήσουν να ληφθούν.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο έλεγχος των μετακινήσεων αναμένεται να αποτελέσει ένα ζήτημα και εξετάζεται, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, το ενδεχόμενο να καταργηθούν SMS και να επιστρέψει η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, 21:00-05:00, όπως και πριν το γενικό lockdown.

Εξετάζεται, ακόμα, και το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων, πάντα στη Βόρεια Ελλάδα, αφού εκτιμάται ότι αποτελεί αιτία για την αυξημένη κινητικότητα των πολιτών παρά το lockdown.

Στα ύψη η θετικότητα

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί στην κυκλοφορία ισχύουν περισσότερο καιρό, βρίσκεται στο 32%, γεγονός που ερμήνευσε ως τεράστια διασπορά του κορονοϊού.

Είναι ενδεικτικό ότι σε μία ημέρα έγιναν στις εφημερίες των νοσοκομείων στη Βόρεια Ελλάδα 25 διασωληνώσεις, ενώ μόνο στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ έγιναν 86 εισαγωγές περιστατικών COVID-19.

Στην περιοχή θα εφαρμοστεί ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης, καθώς η πίεση στο σύστημα υγείας είναι αρκετά υψηλή. Το σχέδιο προβλέπει επιπλέον 50 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς COVID-19 μέχρι την Κυριακή στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας καθώς και ένα C-130 διαθέσιμο για αεροδιακομιδές.

Θέμα:
Lockdown (454)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, Μέτρα, μετακινήσεις, lockdown, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK