21:17 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1829)
0 0 0
Βρείτε μας

Αρκετά μεγάλο είναι το ενδιαφέρον ιδιωτών ιατρών στο κάλεσμα του Yπουργείου Υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Περίπου 150 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Yπουργείου Υγείας και δήλωσαν έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα στα νοσοκομεία και να ριχτούν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλοι οι συνάδελφοι συναισθάνονται ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τη δημόσια υγεία σε μία κρίσιμη φάση που βρίσκεται η Θεσσαλονίκη».

Οι παροχές που δίνονται στους ιδιώτες γιατρούς όπως ανακοινώθηκε είναι οι εξής:

  • Αμοιβή 2.000 ευρώ/μήνα ακατάσχετη και αφορολόγητη.
  • Δυνατότητα εφημεριών με αμοιβή.
  • Σύμβαση 6 + 6 μήνες.
  • Δικαίωμα άσκησης τηλεσυμβουλευτικής και επισκέψεων κατ’ οίκον με αμοιβή 30 ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης:

  • Κατάταξη σε βαθμίδα αναλόγως των προσόντων.
  • Δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας του ιδιωτικού ιατρείου.

Σύμφωνα με τον κ. Νίτσα, οι παροχές που δίνονται «θεωρούμε ότι είναι το μίνιμουμ που θα μπορούσε να δώσει».

«Εμείς θέλουμε συλλογική κι όχι ατομική σύμβαση, κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των γιατρών που θα εργαστούν στα δημόσια νοσοκομεία και εννοείται ότι ζητούμε οικονομική ενίσχυση των γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα με κίνδυνο της ζωής τους. Αυτή τη στιγμή όμως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που δεν είναι καιρός για λόγια, πρέπει να δράσουμε άμεσα» κατέληξε ο κ. Νίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ, μετά από αίτημα του ΙΣΘ, θα πραγματοποιήσει rapid test και τεστ μοριακού ελέγχου στα μέλη του Συλλόγου στις 12 και 13 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στην είσοδο των γραφείων στην πλατεία Αριστοτέλους.

Τα ιατρεία στη Θεσσαλονίκη -όπως και σε όλη τη χώρα- λειτουργούν κανονικά κατόπιν ραντεβού και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1829)
Tags:
νοσοκομεία, COVID-19, γιατρός, γιατροί, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK