06:17 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (355)
0 01
Βρείτε μας

Την προσωπική του εκτίμηση πως πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Την άποψή του πως πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Έχω την εντύπωση πως πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία» είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Ζέρβας, αναφέροντας το παράδειγμα του Ισραήλ που έπραξε το ίδιο. 

Επεσήμανε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει με δική του εισήγηση, αλλά αναφέρθηκε στα ανησυχητικά στοιχεία που τον οδηγούν σε αυτή την πεποίθηση.

Έκανε λόγο για ανάγκη απολυμάνσεων των σχολείων, επιβεβαίωση κρουσμάτων, συνωστισμός γονέων έξω από τις πύλες του.

«Από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί, πρέπει να επέμβουμε» είπε και επανέλαβε: «Ήρθε η ώρα να είμαστε πολύ αυστηροί».

Παράλληλα, μίλησε για τον γενικότερο εφησυχασμό που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην πόλη και τις προειδοποιήσεις του ιδίου και των ειδικών όταν είχαν αρχίσει να αυξάνονται τα κρούσματα.  

Ερωτώμενος σχετικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν για προετοιμασία του Βελλίδειου για την υποδοχή ασθενών, σημείωσε πως είναι κάτι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, είμαστε στο στάδιο 3, αν πάμε στο στάδιο 4, τότε θα χρειαστούν κι άλλοι χώροι. Είναι σωστό να προετοιμάζονται, ξέρω ότι προετοιμάζονται. Δεν ξέρω αν προετοιμάζεται το Βελλίδειο, δήμαρχος της πόλης είμαι, όχι υπουργός Υγείας».
Θέμα:
Lockdown (355)
Tags:
δημοτικό σχολείο, σχολείο, κρούσματα, κρούσμα, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK