02:12 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε σήμερα πως θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. 

«Και σήμερα αν είναι δυνατόν να πάμε σε πλήρη αυστηροποίηση των μέτρων, εάν θέλουμε πραγματικά να ξεφύγουμε από αυτή την άσχημη εικόνα» δήλωσε ο δήμαρχος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα πρέπει να κλείσουν κάποιοι χώροι εργασίας αλλά και τα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης αναφέροντας πως στις περίπου 200 σχολικές μονάδες του κεντρικού δήμου καθημερινά κλείνουν τάξεις και γίνονται απολυμάνσεις.

«Αυτό δείχνει ότι έχουμε εστίες. Δεν λέω ότι εκεί είναι το πρόβλημα, όμως στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα οπουδήποτε υπάρχει πηγή θα πρέπει να τη θεραπεύσουμε, να την επουλώσουμε, να τη σφραγίσουμε».

Κληθείς να απαντήσει στο αν έπρεπε τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη να παρθούν πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, ο δήμαρχος απάντησε:

«Σε σύσκεψη πριν το εορταστικό τριήμερο, είχα μιλήσει για την έξοδο και τις εκδρομές των Θεσσαλονικέων. Καταλάβαινα την κόπωση και το ψυχικό βάρος, όμως, είχαμε μπροστά μας μια περίοδο που έδειχνε ότι μπορεί να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής του προβλήματος. Αυτά τα είχα καταθέσει τότε επισήμως. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να πάμε πίσω. Το θέμα είναι τι κάνουμε σήμερα».

Στο αν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν χώροι στη Θεσσαλονίκη, όπως είχε γίνει με τη Νέα Παραλία, δήλωσε πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι.

Παρά τις αρχικές σκέψεις να πέσουν τα κρούσματα και να λειτουργήσει η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως με βάση τα τωρινά δεδομένα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει εκείνη την περίοδο.

Tags:
lockdown, καραντίνα, πανδημία, κρούσματα, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μέτρα, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK