14:04 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (361)
0 0 0
Βρείτε μας

Πιο αυστηρά μέτρα στη Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η πορεία της πανδημίας ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΙΣ, ο πρόεδρος του ΙΣΘ, ο πρύτανης του ΑΠΘ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να ανασχεθεί η διασπορά του κορονοϊού ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, επιστημονικοί φορείς και αρχές της πόλης. 

Συγκεκριμένα, σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κάνουν έκκληση για πιο αυστηρά μέτρα.

«Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, αλλά και την κρισιμότητα της κατάστασης» ζητούν «τη λήψη άμεσων περιοριστικών μέτρων κατ' αναλογία με τα αντίστοιχα της περσινής Άνοιξης, με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας».

Οι ίδιοι εκτιμούν πως με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, δεν έχει προκύψει έως τώρα η προσδοκώμενη ανάσχεση της πανδημίας.

Κρίνουν δε πως η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων είναι απολύτως αναγκαία για να προστατευτεί το δημόσιο σύστημα υγείας από την ασφυκτική πίεση που δέχεται.

Τέλος, ξεκαθαρίζουν πως όσο τα μέτρα δεν αποδίδουν επαρκώς, θα παρατείνονται, διευρύνοντας τις άσχημες επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωής της πόλης, ενώ εάν ισχύσουν οι περιορισμοί στο καθεστώς της περασμένης άνοιξης, η κατάσταση θα βελτιωθεί πιο γρήγορα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα έλθει πιο κοντά.

Θέμα:
Lockdown (361)
Tags:
πανδημία, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επιστολή, Κυριάκος Μητσοτάκης, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK