02:57 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1920)
0 02
Βρείτε μας

Στο ΑΠΘ, στην Πολυτεχνική Σχολή με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, βρέθηκε σήμερα ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

Στεφάνι στο μνημείο για το Πολυτεχνείο κατέθεσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, το πρωί της Τρίτης.

«Η προφανής υγειονομική κρίση που ζούμε μας καλεί και φέτος να τιμήσουμε το πολυτεχνείο ίσως όχι όπως θα θέλαμε, αλλά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» είπε.

Έκανε δε έκκληση να τιμήσουμε τους πραγματικούς ήρωες των ημερών μας που δεν είναι άλλοι από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην πορεία της πανδημίας στη συμπρωτεύουσα.

«Ήδη σήμερα θα γνωρίζω τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας, όμως εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση, η οποία όμως δεν ήταν εκθετική, όπως ήταν πριν από 15 ημέρες, το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου» ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πότε αναμένεται να επιπεδωθεί η καμπύλη της πανδημίας στην περιοχή.

«Ευελπιστούμε πως με το τέλος της εβδομάδας, αρχές της επόμενης να αρχίσει να επιπεδώνεται η καμπύλη».

Ερωτηθείς για το αν θα προτείνει μέτρα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως δεν είναι αυτός  ο ρόλος του, αλλά ο ρόλος του είναι να ενημερώνει.

Τέλος, εκτίμησε πως αν όλοι μας συμπεριφερθούμε σωστά, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Εξάλλου, μιλώντας στην ΕΡΑ, νωρίτερα ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για επιπεδοποίηση της καμπύλης στην πόλη, μετά την ανοδική της τάση την περασμένη εβδομάδα, ενώ δεν δίστασε να εκφράσει την ελπίδα ότι προς το τέλος του μήνα θα παρατηρηθεί και η «πολυπόθητη πτώση» της.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όταν διακυβεύεται το «υπέρτατο αγαθό της υγείας», δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1920)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, πρύτανης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK