00:47 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παρέπεμψε η Εισαγγελία τους έξι συλληφθέντες για την κινητοποίηση που έλαβε χώρα στην πόλη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται τα έξι άτομα που συνελήφθησαν κατά την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα στον εισαγγελέα που τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών και κατά περίπτωση για διέγερση σε ανυπακοή, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται πως αντιμέτωπος με την πράξη της διέγερσης σε ανυπακοή είναι ο φερόμενος ως διοργανωτής της κινητοποίησης.

Εις βάρος όλων των συλληφθέντων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής διάδοσης της COVID-19. Συνολικά επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα, όπως επεσήμανε η Ελληνική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητές, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κ.ά.

Tags:
Πολυτεχνείο, εισαγγελέας, Θεσσαλονίκη, συλλήψεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK