00:11 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1727)
0 12
Βρείτε μας

Την αρχή για τη στήριξη των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη έκαναν οι 10 εξειδικευμένες νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο που εντάσσονται από αύριο στις ΜΕΘ του.

Πάνω από 20 ειδικευμένες νοσηλεύτριες μεταβαίνουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία «Ιπποκράτειο» και ΑΧΕΠΑ, συνδράμοντας στην ανακούφιση του πιεσμένου λόγω πανδημίας κορονοϊού συστήματος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απόψε φτάνουν στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο και αύριο το πρωί θα αρχίζουν να εργάζονται σε ΜΕΘ του «Ιπποκρατείου», όπου νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19.

«Πρόκειται για έμπειρες νοσηλεύτριες οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε ΜΕΘ και σε ΜΕΘ θα συνεχίσουν να τις παρέχουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Το παράδειγμα των δέκα νοσηλευτριών θα ακολουθήσουν άλλα πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής.

Επιπλέον, έξι νοσηλεύτριες που έρχονται εθελοντικά από το Άργος και ένας νοσηλευτής που έρχεται από τα Ιωάννινα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΑΧΕΠΑ.

Ο κ. Τσαλικάκης πρόσθεσε πως εκτός από νοσηλευτικό προσωπικό, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη γιατροί και άλλο προσωπικό όπως φυσιοθεραπευτές, βοηθοί ακτινολόγου και άλλοι.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1727)
Tags:
COVID-19, Θεσσαλονίκη, ΜΕΘ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK