03:50 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1830)
0 32
Βρείτε μας

Στη μάχη κατά του κορονοϊού από την Εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου θα «ριχτούν» από αύριο δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη.

Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έφτασαν οι δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη, λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη (τα ονόματα των οποίων γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας), έγιναν δεκτές από τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δημήτρη Τσαλικάκη, τον διοικητή της ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Έφη Βασιλειάδου και άλλους υπηρεσιακούς φορείς.

Μιλώντας στο Sputnik, ο κ. Τσαλικάκης ανέφερε πως οι δέκα νοσηλεύτριες από αύριο, Πέμπτη, θα εργαστούν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» ενώ δήλωσε συγκινημένος τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι παράγοντες από την προσφορά τους να έρθουν εθελοντικά και να βοηθήσουν στη μάχη που δίνεται στη Θεσσαλονίκη κατά της πανδημίας.

Τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού από το Ηράκλειο είναι εξειδικευμένα καθώς υπηρετούν σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας (ΜΕΘ) και θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη για όσο διάστημα χρειαστεί.

Στη Θεσσαλονίκη οι 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο Κρήτης
© Sputnik / Fani Charisi
Στη Θεσσαλονίκη οι 10 νοσηλεύτριες από το Ηράκλειο Κρήτης
Μάλιστα, κατά την έξοδο τους από το αεροδρόμιο δεν θέλησαν να κάνουν καμία δήλωση στα ΜΜΕ που ανέμεναν την άφιξη τους και κατευθύνθηκαν στα υπηρεσιακό οχήματα για να μεταβούν σε ξενοδοχείο όπου θα διαμείνουν.

Στην έξοδό τους ο δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης ως «απλός πολίτης» όπως δήλωσε, τις ευχαρίστησε για τη γενναία πράξη τους να έρθουν να ενισχύσουν τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας σε όλες από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας έχουν έρθει ήδη νοσηλευτές από την Κομοτηνή ενώ αναμένονται να έρθουν και άλλοι από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικάκη.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1830)
Tags:
νοσοκομεία, νοσοκόμα, συγκίνηση, Κρήτη, μονάδα εντατικής θεραπείας, εντατική, ΜΕΘ, νοσηλεύτρια, νοσηλευτές, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK