02:34 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1785)
0 32
Βρείτε μας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη σταθμευμένα βαγόνια για μεταφορά ασθενών στην Αθήνα, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν και πότε θα «επιστρατευτούν» στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών με κορονοϊό από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν «ανάσα» τα νοσοκομεία της πόλης, τα οποία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, λειτουργώντας σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου, φέρεται να επεξεργάζονται οι αρμόδιες Αρχές.

Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, καθώς σε αυτά καταφθάνουν συνεχώς ασθενείς με ήπια ή σοβαρότερα συμπτώματα, ενώ οι άδειες κλίνες για περιστατικά COVID-19 τείνουν να εκλείψουν.

Εικόνα από το εσωτερικό των βαγονιών που έφθασαν από την Αθήνα για τη πιθανή μεταφορά ασθενών με COVID
© Sputnik / Fani Xarisi
Εικόνα από το εσωτερικό των βαγονιών που έφθασαν από την Αθήνα για τη πιθανή μεταφορά ασθενών με COVID

Για τον λόγο αυτό στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει σχέδιο για μεταφορά ασθενών με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αττική, καθώς τα τρένα –αν και πιο χρονοβόρα ως διαδικασία– θα επιτρέψουν τη διακομιδή περισσότερων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να μεταφέρει ένα αεροσκάφος C130, βοηθώντας έτσι στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Μιλώντας στο Sputnik, ο διευθυντής του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έχουν ήδη φθάσει έξι βαγόνια από την Αθήνα.

Όπως εξήγησε, τα βαγόνια έχουν θέσεις καθήμενων, όπως ακριβώς ένα λεωφορείο, ωστόσο οι διάδρομοι ανάμεσά τους είναι ικανοποιητικών διαστάσεων και θα μπορούσε να περάσει φορείο.

Εικόνα από τα βαγόνια που έφθασαν από την Αθήνα για τη πιθανή μεταφορά ασθενών με COVID
© Sputnik / Fani Xarisi
Εικόνα από τα βαγόνια που έφθασαν από την Αθήνα για τη πιθανή μεταφορά ασθενών με COVID

Όσον αφορά για το πότε και εάν θα χρησιμοποιηθούν, ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει γίνει γνωστό και συμπλήρωσε ότι το θέμα διαχειρίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τρένα για την ώρα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο Sputnik ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα χρησιμοποίησης τρένων για μεταφορά ασθενών με κορονοϊό.

«Εμείς, επί του παρόντος, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τρένο. Δεν ξέρω τι ήρθε και αν ήρθε, εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε για την ώρα τέτοιο μέσο» διαμήνυσε ο κ. Παπαευσταθίου.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1785)
Tags:
COVID-19, ΕΚΑΒ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τρένο, τρένα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK