07:45 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1787)
0 12
Βρείτε μας

Αναβρασμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη μετά την επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Τι λέει στο Sputnik o ιδιοκτήτης της μίας εξ αυτών.

Στην Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγόρης Σαραφιανός, στην οδό Ιουστινιανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επικρατεί ήδη μια αναστάτωση.

Η ιδιωτική κλινική έχει επιταχθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς με κορονοϊό καθώς τα νοσοκομεία της πόλης έχουν γεμίσει.

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός, ιδιοκτήτης της ομώνυμης κλινικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, μιλώντας στο Sputnik έξω από την πολυώροφη κλινική του, εξηγεί ότι ακόμα δεν έχει πάρει το χαρτί της επίταξης.

Όπως συμπληρώνει, πρέπει να έρθει και χαρτί επίταξης του προσωπικού και στη συνέχεια φύλλα πορείας για τους εργαζόμενους. 

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής, Γρηγόρης Σαραφιανός
© Sputnik / Fani Xarisi
Ο ιδιοκτήτης της κλινικής, Γρηγόρης Σαραφιανός

«Πριν λίγο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου μού ζήτησε να στείλει ασθενείς με άλλα νοσήματα όχι κορονοϊό. Εγώ τι να κάνω, να τους δεχτώ;» διερωτήθηκε. 

Η κλινική του διαθέτει 100 κλίνες, ενώ, όπως λέει ο κ. Σαραφιανος, νοσηλεύονται σήμερα περίπου 45 άτομα ενώ αρκετοί νεφροπαθείς πηγαίνουν στην κλινική μέρα παρά μέρα για αιμοκάθαρση.

Ιδιωτική κλινική «Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik / Fani Xarisi
Ιδιωτική κλινική «Σαραφιανός» στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώνοντας, επισημαίνει ότι εάν μετά την επίταξη συνεχίσουν να έρχονται, θα κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό.

Κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία της η Euromedica

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, στην ανατολική πλευρά της πόλης, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της. 

Δεκάδες ασθενείς αναμένουν έξω από την είσοδο για να θερμομετρηθούν και να εισέλθουν, καθώς έχουν προγραμματισμένο ραντεβού.

Εικόνα από την ιδιωτική κλινική Euromedica στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik / Fani Xarisi
Εικόνα από την ιδιωτική κλινική Euromedica στη Θεσσαλονίκη

Η κλινική διαθέτει περίπου 200 κλίνες και χειρουργεία, ενώ για το θέμα της επίταξης αναμένεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Η ιδιωτική κλινική Euromedica στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik / Fani Xarisi
Η ιδιωτική κλινική Euromedica στη Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος όμιλος διαθέτει ακόμα μια κλινική στη Θεσσαλονίκη την Euromedica Κυανός Σταύρος, η οποία έχει διαθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, κλίνες για την αποσυμφόρηση του ΑΧΕΠΑ.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης ιδιωτικών κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, η πόλη διαθέτει εννέα κλινικές - εκτός από τις νευρολογικές - δυναμικότητας περίπου 1.500 κλινών.

Αγωνιούν οι ασθενείς

Συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονται στη γενική κλινική ρωτούν με αγωνία  πού θα μεταφερθούν τα οικεία τους πρόσωπα, με τους γιατρούς να μην γνωρίζουν και οι ίδιοι τι θα γίνει.

Άλλοι που ήρθαν για εξετάσεις δηλώνουν τυχεροί που πρόλαβαν και τις έκαναν πριν επιταχθεί η κλινική.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1787)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, κλινική, επίταξη, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK