05:28 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 02
Βρείτε μας

Αυξάνεται ο αριθμός των μονάδων εντατικής θεραπείας στο «Ιπποκράτειο» χάρη στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που φτάνουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο διοικητής του «Ιπποκρατείου», Νικόλαος Αντωνάκης, στο πλαίσιο της άφιξης νοσηλευτών και νοσηλευτριών που φτάνουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκτίμησε ότι σταδιακά το νοσοκομείο θα φτάσει να έχει 30 επιπλέον μονάδες εντατικής θεραπείας για τον κορονοϊό.

«Η δέσμευση για ανάπτυξη επιπλέον κλινών ΜΕΘ COVID-19 φθάνοντας από τις 10 στις 25 και σταδιακά στις 30 γίνεται πραγματικότητα με τη συνδρομή αυτών των νοσηλευτριών-τών» είπε ο κ. Αντωνάκης.

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, η διοίκηση της 4ης ΔΥΠΕ, ανακοίνωσε πρωτοβουλία για μετακίνηση σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξειδικευμένων νοσηλευτών και νοσηλευτριών στη λειτουργία των ΜΕΘ ώστε να στηριχτεί επιπλέον το σύστημα υγείας της πόλης.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν γιατροί, νοσηλεύτριες/τές και μαίες από την Κρήτη, την Κομοτηνή και την Αθήνα και ήδη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ενταχθούν στο υγειονομικό προσωπικό του «Ιπποκράτειου».

Όπως επεσήμανε ο κ. Αντωνάκης, η ενέργεια αυτή αποτελεί «απόδειξη της ανθρώπινης ευαισθησίας τους και της απεριόριστης κοινωνικής ευθύνης» που αισθάνεται το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής ευχαρίστησε και συνεχάρη το νοσηλευτικό προσωπικό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της 4ης ΥΠΕ ενώ ευχήθηκε να υπάρξει μια ασφαλής ολοκλήρωση της δουλειάς τους.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
νοσηλεύτρια, νοσηλευτές, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK