05:18 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 02
Βρείτε μας

Ασφυκτική παραμένει η πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, Παρασκευή, ήταν κενές μόλις οκτώ κλίνες στις ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη.

Άρχισε από το πρωί του Σαββάτου η μεταφορά των ασθενών από την κλινική Σαραφιανός η οποία επιτάχθηκε από το κράτος, λόγω της «ασφυξίας» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης από ασθενείς κορονοϊού.

Μεταφορά ασθενών από την κλινική Σαραφιανός
© Sputnik
Μεταφορά ασθενών από την κλινική Σαραφιανός

Από νωρίς το πρωί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και ασθενοφόρα από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παραλαμβάνουν τους 50 ασθενείς. Οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλες ιδιωτικές κλινικές και στο 424.

Η κλινική του Σαραφιανού που επιτάχθηκε από το κράτος διαθέτει 100 κλίνες και πέντε κλίνες ΜΕΘ οι οποίες θα φιλοξενήσουν πλέον ασθενείς με COVID-19 από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται στα όριά τους μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.

Ο ιδιοκτήτης της κλινικής Γρηγόρης Σαραφιανός ο οποίος είναι πρόεδρος της ένωσης κλινικών και αντιτίθεται στη φιλοξενία ασθενών με COVID-19 στις κλινικές είχε επισημάνει ότι οι δύο κλινικές που επιτάχθηκαν, η δική του και η Euromedica, βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του κορονοϊού.

Μεταφορά ασθενών από την κλινική Σαραφιανός
© Φωτογραφία
Μεταφορά ασθενών από την κλινική Σαραφιανός

Σε δηλώσεις του έξω από την κλινική του το Σάββατο, ο κ. Σαραφιανος είπε ότι η μεταφορά των ασθενών συνεχίζεται, ωστόσο, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν και άλλες ημέρες προκειμένου να μεταφερθούν όλοι, να ετοιμαστεί ο χώρος και να εκπαιδευτεί το προσωπικό τονιζοντας ότι η κλινική θα μπορέσει να δεχτεί ασθενείς με κορονοϊο από τα νοσοκομεία στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
κορονοϊός, COVID-19, ασθενείς, Θεσσαλονίκη, νοσοκομεία, κλινική, επίταξη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK