01:01 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 12
Βρείτε μας

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται στην κορύφωση του στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με τα νοσοκομεία να έχουν φτάσει στα όρια τους από τους εκατοντάδες ασθενείς. Για τον λόγο αυτό, στον αύλειο χώρο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου στήνεται ένα κινητό νοσοκομείο και θα χρησιμοποιηθεί εφόσον χρειαστεί.

Ένα ολόκληρο κινητό, στρατιωτικού τύπου, νοσοκομείο στήνεται στον αύλειο χώρο, πίσω από το κτίριο του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο που βρίσκεται στην δυτική Θεσσαλονίκη, λίγο πριν το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» διαθέτει περισσότερες από 400 κλίνες, χειρουργεία, ΜΕΘ και άλλες σύγχρονες εγκαταστάσεις, ωστόσο, από χθες είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση ενός φορητού νοσοκομείου υψηλών προδιαγραφών με τέντες και κοντέινερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα επισκεφθεί το στρατιωτικό νοσοκομείο ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των εργασιών.

Σύμφωνα με πηγές του Sputnik το φορητό νοσοκομείο είναι παρόμοιου τύπου με αυτά που στήνονται για τις ανάγκες του στρατού σε διάφορες επιχειρήσεις, είναι θερμαινόμενο, διαθέτει περισσότερες από 50 κλίνες, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), χειρουργεία και στήνεται προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εφόσον παραστεί ανάγκη.

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Ανάπτυξη κινητού στρατιωτικού νοσοκομείου στο πάρκινγκ του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου για την στήριξη των αναγκών νοσηλείας ασθενών του νέου κορωνοϊού COVID-19, Θεσσαλονίκη, 22 Νοεμβρίου 2020.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, το κινητό νοσοκομείο στήνεται μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ωστόσο, προς το παρόν δεν θα χρησιμοποιηθεί και η εγκατάσταση του γίνεται προληπτικά καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα είναι στην κορύφωση του, με τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται σκληρά από τους εκατοντάδες ασθενείς και διασωληνωμένους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πηγές, στο καταφύγιο που υπάρχει στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο δεν νοσηλεύονται ασθενείς με COVID «καθως δεν ειναι κατάλληλος ο χώρος για ανθρώπους με πνευμονία» ανέφεραν χαρακτηριστκά.

Tags:
στρατός, νοσοκομείο, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK