04:58 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1728)
0 01
Βρείτε μας

Η Μίνα Γκάγκα διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία μίλησε για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη.

Δύσκολα είναι τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα σημειώνει η Μίνα Γκάγκα διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Η ίδια, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, απηύθυνε έκκληση για περισσότερα «χέρια» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εθελοντές.

«Όλοι όσοι είμαστε στην Υγεία να βοηθήσουμε. Όποιος δεν ασχολείται με τμήματα Covid πρέπει να έχει το κουράγιο να το κάνει», τόνισε η κ. Γκάγκα.

Ξεκαθάρισε δε πως πρέπει να σταματήσουν εντελώς οι επαφές προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα.

Σχολιάζοντας πως παραμένει υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη 20 ημέρες μετά την έναρξη του lockdown, η κ. Γκάγκα είπε ότι λογικά κάπου γίνεται μόλυνση.

Επ' αυτού ανέφερε πως δεν πρόκειται για κρούσματα πριν από την έναρξη του lockdown αλλά για μολύνσεις που έγιναν στη διάρκεια του lockdown.

«Τα κρούσματα δεν κάνουν ποτέ 25 μέρες να εμφανιστούν. Τα περισσότερα εμφανίζονται στην εβδομάδα. Μερικά εμφανίζονται στο 14ήμερο και σπάνια μπορεί να εμφανιστούν στην 3η εβδομάδα», σημείωσε η κ. Γκάγκα και πρόσθεσε «άρα κάτι δε γίνεται καλά, άρα κάπου δεν προσέχουμε πολύ», τόνισε και πρόσθεσε ότι 

Δεν γνωρίζει, όπως είπε, αν υπάρχουν εστίες ή αν δεν τηρούν οι πολίτες τα μέτρα ενώ βρίσκονται στο δρόμο ή στη δουλειά με τους συναδέλφους τους.

Τέλος, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να μιλάμε για κάτι τέτοιο, αλλά για τα άμεσα προβλήματα που απειλούν ζωές.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1728)
Tags:
νοσοκομεία, SARS-CoV-2, πανδημία, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK