16:58 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1041)
0 13
Βρείτε μας

Να παραμείνει σε lockdown η Θεσσαλονίκη και άλλοι νομοί της Μακεδονίας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο περιφέρειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ολοκληρώθηκε λίγη ώρα μετά τη μία η σύσκεψη που έγινε στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία είχε ως αντικείμενο την πορεία του κορονοϊού

Ο πρωθυπουργός αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους ενώ τοποθετήθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφέρειαρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Αξίζει να τονιστεί πως οι δύο τελευταίοι υπογράμμισαν την κρισιμότητα των ημερών και ζήτησαν να μην γίνει άρση του lockdown με τα τωρινά επιδημιολογικά δεδομένα.

Προβληματισμός Τζιτζικώστα

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ζητήθηκε η «εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, τα μέτρα που έχουν ληφθεί, η σημαντική προσπάθεια που κάνει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αντιμετωπίζοντας και τα δύο μέτωπα, στηρίζοντας τα νοσοκομεία μας, γιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και την οικονομία, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας».

Όπως τόνισε, ο ίδιος, «εξέφρασα τον προβληματισμό μου για το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πάρα πολύ προσεκτικά στην περιοχή μας και το ίδιο επίσης σε ότι αφορά τα σχολεία».

«Πρέπει όλες αυτές οι αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών» κατέληξε.

Ζέρβας: Δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι «είχαμε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό σε μια δύσκολη στιγμή για τη Θεσσαλονίκη».

Έκανε, όπως σημείωσε, συγκεκριμένες προτάσεις στον κ. Μητσοτάκη για την πόλη, η όποια μαστίζεται από τον κορονοϊό.

«Θεωρώ ότι με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown».

Τέλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση  παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την πορεία της πανδημίας» και έκανε λόγο για έναν πόλεμο «εναντίον ενός δυνατού, αγνώστου μέχρι πρότινος, εχθρού».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι όλοι μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.

 

Θέμα:
Lockdown (1041)
Tags:
Θεσσαλονίκη, lockdown, Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κωνσταντίνος Ζέρβας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK