07:35 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 24
Βρείτε μας

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθούν 10-20 διακομιδές ασθενών με κορονοϊό από τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο».

Οι πρώτοι ασθενείς, ένας άνδρας και μία γυναίκα μεταφέρθηκαν την Κυριακή (29/11) από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης στην ιδιωτική κλινική «Euromedica-Αρωγή» που έχει επιταχθεί για τις ανάγκες της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως μάλιστα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αναμένεται εντός της ημέρας να πραγματοποιηθούν 10-20 διακομιδές από τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο».

Τη μεταφορά επιβεβαίωσε και η Διοικητική Διευθύντρια Euromedica-Αρωγή Σταυριάνα Μπακατσέλου, η οποία ανέφερε πως έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από COVID-19.

«Από σήμερα η Euromedica-Αρωγή θα συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία φροντίζοντας τη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, και την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από COVID-19. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Έχουμε δεχτεί ήδη τα δύο πρώτα περιστατικά και αναμένουμε και τις υπόλοιπες εισαγωγές από τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτή τη μάχη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της.

Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταφερθούν σταδιακά από δημόσια νοσοκομεία στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή», βάσει σχεδιασμού, περισσότεροι από 150 ασθενείς με COVID-19 για απλή νοσηλεία.

Δεν έχει γίνει πάντως ακόμα μεταφορά ασθενών για νοσηλεία στην ιδιωτική Κλινική Σαραφιανού, η οποία έχει επίσης επιταχθεί από το υπουργείο Υγείας για το σκοπό αυτό.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
κορονοϊός, ασθενείς, κλινική, νοσοκομείο, COVID-19, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK