10:17 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1169)
0 01
Βρείτε μας

«Το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη είναι ψηλά, προφανώς ότι δεν μπορεί να οδηγεί σε κανένα εφησυχασμό, βλέπουμε τη δυσκολία που υπάρχει με τις πληρότητες στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης, κοντά στο εκατό τοις εκατό» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Για «συγκρατημένη ανακούφιση» λόγω της υποχώρησης κατά 50% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης από την προηγούμενη εβδομάδα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο ίδιος τόνισε ωστόσο πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός ή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων υπό τις παρούσες συνθήκες και παρά τη μείωση των κρουσμάτων.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την άποψη πως, αν αποφασιστεί πρόωρα χαλάρωση των μέτρων και πρόωρο άνοιγμα της αγοράς, ενδέχεται να υπάρξει εκ νέου αναζωπύρωση της πανδημίας, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, εκτιμώντας πως με την παρούσα συγκυρία δεν είναι ρεαλιστική μια άρση του lockdown στη Θεσσαλονίκη.

«Το ιικό φορτίο στην πόλη μας είναι ψηλά, προφανώς ότι δεν μπορεί να οδηγεί σε κανένα εφησυχασμό, βλέπουμε τη δυσκολία που υπάρχει με τις πληρότητες στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης, κοντά στο εκατό τοις εκατό» είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι ΜΕΘ είναι εκείνες που θα μειώσουν το αποτέλεσμα του lockdown, οποιαδήποτε καλά αποτελέσματα σε επίπεδο λυμάτων και κρουσμάτων θα φέρουν καλά νέα και στα νοσοκομεία μας, μετά από δύο εβδομάδες».

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, «οι ημερομηνίες που αναφέρονται σε δημοσιεύματα ή συζητούνται για 7, 14 και 21 Δεκεμβρίου δεν έχουν καμία βάση» σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown, προσθέτοντας πως όλα τα μοντέλα δείχνουν, ότι με αυτό το επίπεδο του ιικού φορτίου στην πόλη, εάν υπάρξει χαλάρωση, είναι πιθανό το ενδεχόμενο για νέα αναζωπύρωση της πανδημίας και μέσα στις γιορτές.

«Αν ανοίξουμε την αγορά γενικότερα, αν έχουμε συνωστισμούς, θα έχουμε τα ίδια άσχημα αποτελέσματα».

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η δική του εισήγηση ήταν να μην ανοίξουν ούτε τα δημοτικά σχολεία, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και εφόσον επιτρέψουν τα δεδομένα να γίνει μια κλιμακωτή άρση του lockdown.

Θέμα:
Lockdown (1169)
Tags:
ΜΕΘ, lockdown, κορονοϊός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK