14:40 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (2489)
0 21
Βρείτε μας

Χωρίς εκδηλώσεις, λόγω του κορονοϊού, σχεδιάστηκαν οι φετινές εορτές των Χριστουγέννων με τους δήμους της Θεσσαλονίκης, όμως, να στολίζουν όσο καλύτερα μπορούν τις γειτονιές τους.

Μηνύματα αισιοδοξίας, αγάπης και αλληλεγγύης θέλουν να στείλουν στους πολίτες οι δήμοι της Θεσσαλονίκης. Έτσι, εν μέσω πανδημίας και lockdown, προχωρούν στον χριστουγεννιάτικο στολισμό των περιοχών τους.

Έλατα, λαμπιόνια, αστεράκια, καραβάκια, φάτνες και άλλα πολύχρωμα φωτάκια βγήκαν από τις αποθήκες και τοποθετούνται σε πλατείες, δρόμους και γειτονιές προκειμένου να φέρουν το αισιόδοξο μήνυμα της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, ενώ φέτος, κανένας δήμος δεν θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για να μην σημειωθούν εικόνες συνωστισμού.

Πυρετώδεις χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες στον δήμο Θεσσαλονίκης

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, έχει αρχίσει η τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου διακόσμου η οποία, όπως είπε στο Sputnik, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη, αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ήδη, όπως ανέφερε, έχουν τοποθετηθεί τα δύο έλατα στην πλατεία Αριστοτέλους τα οποία θα στολιστούν με λαμπιόνια και θα συνοδεύονται από φάτνη, ενώ εκτός από τις γειτονιές, χριστουγεννιάτικα δένδρα θα τοποθετήσει ο δήμος και στα τέσσερα νοσοκομεία της πόλης που δίνουν τη μάχη κατά του κορονοϊού

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis/SOOC
Τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, 2 Δεκεμβρίου 2020.

«Επίσης, έχουν στολιστεί μεγάλες οδικές αρτηρίες, όπως η οδός Τσιμισκή και άλλες, (ενώ) στην πλατεία Αριστοτέλους θα ολοκληρωθεί ο στολισμός μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα τοποθετήσουμε χριστουγεννιάτικα δένδρα μέσα στα τέσσερα νοσοκομεία της πόλης ως μήνυμα στήριξης κι ελπίδας τόσο στους υγειονομικούς όσο και στους ασθενείς. Μάλιστα, ήδη έχουμε βάλει το δένδρο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα ακολουθήσουν και τα άλλα νοσοκομεία» περιέγραψε η κα Καράγιαννη.

Τα συνεργεία του δήμου, όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος, εργάζονται πυρετωδώς «παρότι ο καιρός δεν βοηθά με τις βροχοπτώσεις» προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η τοποθέτηση του διακόσμου, ενώ εκτός από τα κεντρικά σημεία της πόλης, όπως τόνισε θα στολιστούν κι άλλες γειτονιές σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Παράλληλα, ο δήμος σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επισήμανε η κα Καράγιαννη, «θα στολίσει την κεντρική αγορά Καπάνι και μέρος αυτού του στολισμού θα έχει ημιμόνιμο χαρακτήρα ακολουθώντας την τάση κεντρικών αγορών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Θέλουμε να γίνει το Καπάνι πιο ελκυστικό και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες».

Τα «αντίστροφα» φετινά Χριστούγεννα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη 

Στην ορεινή πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, έχει σχεδόν ολοκληρώσει την τοποθέτηση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δήλωσε στο Sputnik ότι «φέτος λόγω της πανδημίας θα έχουμε "αντιστροφή", δηλαδή δεν θα έρθουν οι δημότες σε εμάς, αλλά εμείς θα πάμε σε αυτούς» φωτίζοντας τις γειτονιές και τις πλατείες της περιοχής.

Ο Δήμος δεν θα προβεί σε κάλεσμα για τη φωταγώγηση του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δένδρου προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, όπως είπε ο κ. Καϊτεζίδης που όμως ετοιμάζει μια έκπληξη για τα παιδιά:

«Δημιουργήσαμε διαδικτυακά Χριστούγεννα για τα παιδιά, δηλαδή ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και θα στείλουμε σε όλους το σχετικό link για να το παρακολουθήσουν από την τηλεόρασή τους» εξήγησε ο δήμαρχος Πυλαία- Χορτιάτη.

Χριστουγεννιάτικη κάρτα μαθήτριας που κέρδισε τον διαγωνισμό του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη

Τέλος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο δήμος έκανε διαγωνισμό μεταξύ μαθητών τα οποία ζωγράφισαν για τα Χριστούγεννα. Οι επτά ζωγραφιές που ξεχώρισαν αποτελούν το κεντρικό θέμα στις χριστουγεννιάτικες κάρτες που αποστέλλει ο κ. Καϊτεζίδης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το βάρος στους πολίτες σε ανάγκη ρίχνει ο δήμος Αμπελόκηπων-Μενεμένης

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων έχει ήδη μπει ο δήμος Αμπελόκηπων-Μενεμένης κι από το απόγευμα της Πέμπτης, 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, πραγματοποίησε -χωρίς την παρουσία πολιτών και άλλων αιρετών- τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δένδρων στην πλατεία Επταλόφου και στην πλατεία Τσομπάνογλου.

Ο δήμος, όπως είπε στο Sputnik ο κ. Κυρίζογλου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους συναθρώπους που έχουν ανάγκη, με τις κοινωνικές υπηρεσίες να μοιράζουν τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Χωρίς πολίτες ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου άναψε το χριστουγεννιάτικο δένδρο

«Τα φετινά Χριστούγεννα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι και θα είναι διαφορετικά. Ως δήμος, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα φωτίζοντας, όπως πάντα, όλες τις περιοχές μας. Ταυτόχρονα, όμως, στεκόμαστε με τις κοινωνικές και προνοιακές μας δομές στο πλευρό των πασχόντων και των αναξιοπαθούντων μέσα από τα προγράμματα "Βοήθεια στο σπίτι", τη διανομή τροφίμων κ.ά. Καλούμε όλους τους πολίτες να κάνουν υπομονή, να τηρούν τα μέτρα και στο τέλος είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα του κορονοϊού το οποίο μας βασανίζει» δήλωσε στο Sputnik ο κ. Κυρίζογλου επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος ασθένησε, αλλά τα «κατάφερε και βγήκε υγιής».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2489)
Tags:
Θεσσαλονίκη, Δήμος Θεσσαλονίκης, δήμος, Χριστούγεννα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK