02:56 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1097)
0 10
Βρείτε μας

Άνοιγμα των καταστημάτων και αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας του καταναλωτή που θα μπορεί να επισκέπτεται το κατάστημα με… ραντεβού (booking system) ζητούν οι έμποροι στη Θεσσαλονίκη.

Με τη χριστουγεννιάτικη αγορά να λειτουργεί με τη μέθοδο του click away εξαιτίας του κορονοϊού, έμποροι και καταναλωτές φαίνεται ότι προσαρμόστηκαν στη νέα κατάσταση και η κίνηση στην αγορά απέδωσε ως έναν βαθμό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορδελιού-Εύοσμου, Κώστας Βασιλειάδης μιλώντας στο Sputnik ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τόσο οι καταναλωτές όσο και οι έμποροι προσαρμόστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό στη νέα μέθοδο του click away.

«Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο κόσμος όσο και οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στη μέθοδο του click away και υπάρχει μια άνοδος στην κατανάλωση. Το click away ήταν ξένο στη ζωή μας όμως σιγά-σιγά δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης. Δεν είναι το ιδανικό αλλά για όλους είναι το μη χείρον βέλτιστον. Υπάρχουν άλλοι έμποροι που πάνε καλύτερα κι άλλοι που πάνε χειρότερα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η μέθοδος αρχίζει και μπαίνει στο DNA μας και προσαρμοζόμαστε» είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Καλογιάννης μιλώντας στο Sputnik για την κίνηση στην αγορά της πόλης με τη νέα μέθοδο ανέφερε ότι μέχρι στιγμής ευνοούνται τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop κι ότι ο εμπορικός κόσμος περιμένει από την κυβέρνηση το άνοιγμα των καταστημάτων με τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Η αλήθεια είναι ότι η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη και φυσικά δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε κίνηση όπως αν ήταν ανοιχτή η αγορά. Είναι ένας τρόπος πώλησης το click away αλλά ευνοεί τα καταστήματα που έχουν e-shop και όσα δεν έχουν δεν τα ευνοεί. Είναι μια περαιτέρω δυσκολία. Θα πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση αν θα πρέπει ανοίξει τα καταστήματα ή όχι. Εμείς θέλουμε να ανοίξουν τα καταστήματα, φυσικά τηρώντας όλα τα μέτρα. Θα θέλαμε η κυβέρνηση ακούγοντας φυσικά τους λοιμοξιωλόγους για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση και πάμε σε τρίτο κύμα και lockdown αυτό δεν θα το θέλαμε ποτέ, να πάρει την τελεσίδικη απόφαση και να ανοίξει η αγορά» είπε ο κ. Καλογιάννης. 

Θετικός στο άνοιγμα των καταστημάτων είναι και ο κ. Βασιλειάδης προσθέτοντας μάλιστα ως επιπλέον μέτρο προστασίας το ραντεβού του πελάτη για είσοδο στο κατάστημα μέσα από ένα booking system.

«Έχουμε προτείνει διάφορους τρόπους. Ένας τέτοιος είναι το προκαθορισμένο ραντεβού όπου ο πελάτης θα κλείνει ραντεβού για συγκεκριμένη ώρα και θα εξυπηρετείται σε συγκεκριμένα τετραγωνικά. Παράδειγμα ο Κώστας Βασιλειάδης θα εξυπηρετηθεί από τις 11:25 έως τις 11:35 σε 8 τετραγωνικά μέτρα την τάδε ημέρα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από ένα booking system που θα παρέχει το gov.gr. Έτσι εντός του καταστήματος θα γίνονται πολύ προσεκτικά και μετρήσιμες οι επισκέψεις των καταναλωτών και θα σταματήσει και το φαινόμενο να δοκιμάζει ο κόσμος παντελόνια έξω στο πεζοδρόμιο» τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Θέμα:
Lockdown (1097)
Tags:
Θεσσαλονίκη, click away, αγορά, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK