09:20 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1123)
0 0 0
Βρείτε μας

Μια διαμπαλκονική συναυλία με άρπες, τρομπέτες, ντραμς και πιάνο ετοιμάζουν για σήμερα από τις 19:00 έως τις 21:45 το βράδυ τα μέλη της Πρωτοβουλίας της Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου καλώντας τον κόσμο να βγει στα μπαλκόνια και να απολαύσει τη μουσική.

Μια διαφορετική συναυλία, μια «σκυταλοδρομία» μουσικής από μπαλκόνι σε μπαλκόνι ετοιμάζουν για σήμερα το βράδυ, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου μια χούφτα άνθρωποι όλοι τους κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου.

Στην Θεσσαλονίκη που η πανδημία έδειξε το σκληρό της «πρόσωπο», τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου» βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο -έτσι ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και κίνδυνος μετάδοσης του ιού- να κάνουν μια μικρή συναυλία και να στήσουν πέντε μουσικές σκηνές σε ισάριθμα μπαλκόνια καλώντας τους κατοίκους της πυκνοδομημένης περιοχής να απολαύσουν επίσης από τα μπαλκόνια τους τη μουσική πανδαισία που υπόσχονται «σπάζοντας» έτσι τη μονοτονία και την απομόνωση που προκαλεί το lockdown.

Η 24χρονη παιδαγωγός Δομινίκη Βαγιάτη, μέλος της Πρωτοβουλίας μιλώντας στο Sputnik για την σημερινή «διαμπαλκονική συναυλία» όπως την χαρακτήρισε, τόνισε ήταν «σκεφτόμασταν να κάνουμε μια γιορτινή δράση και μετά την πρόταση της Άννας Γαλοπούλου και του Αλέξανδρου Ιωάννου το διοργανώσαμε».

«Θέλουμε να στηρίξουμε τη γειτονιά και τους καλλιτέχνες οι οποίοι βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, οικονομικά αλλά και ψυχικά -όπως και πολλοί άλλοι βέβαια- και με την συναυλία θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τη μουσική που τους ευχαριστεί» είπε η κα Βαγιάτη προσθέτοντας ότι οι μουσικοί που συμμετέχουν στη συναυλία είναι όλοι τους κάτοικοι της περιοχής και στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους θα στηθούν οι μουσικές σκηνές

Η διαμπαλκονική συναυλία θα αρχίζει στις 19:00 από την οδό Ιπποδρομίου 4-9 όπου η Κατερίνα Κίτσου θα παίξει από το μπαλκόνι της άρπα και στην συνέχεια η «σκυτάλη» της μουσικής θα περάσει σε άλλα μπαλκόνια των οδών Σβώλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Το Μουσικό Πρόγραμμα της Διαμπαλκονικής Συναυλίας έχει ως εξής:

19:00 – 19:30  Ιπποδρομίου 4 και 9

19:30 – 20:30  Αλεξάνδρου Σβώλου 7

20:30 – 21:00  Παλαιών Πατρών Γερμανού 33

21:00 – 21:45  Αλεξάνδρου Σβώλου 20 και Αλ. Σβώλου 22

Οι μουσικοί με σειρά εμφάνισης είναι οι:

Κατερίνα Κίτσου, άρπα

Μανώλης Τσιαούσης, τρομπόνι

Παύλος Μέτσιος, τρομπέτα

Χρήστος Δάνης, κλαρινέτο

Δάνης Κουμαρτζής, κοντραμπάσο

Κώστας Βόμβολος, ακορντεόν

Χρήστος Κοσμάς, ηλεκτρική κιθάρα

Αλέξανδρος Ιωάννου, ντραμς

Άντζελα Κωτίδου- Πέτα, πιάνο και Ανίλα Τέλλη - Σοπράνο

Η «Πρωτοβουλία Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου»... γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2013 με στόχο κάτοικοι της περιοχής να δραστηριοποιηθούν επ’ ωφελεία της γειτονιάς. Μια από τις ξεχωριστές δράσεις τους είναι το «Δείπνο της άνοιξης» όπου οι κάτοικοι τρώνε και γλεντούν όλοι μαζί αλλά και η δημιουργία ενός πάρκου τσέπης που το έφτιαξαν κυριολεκτικά μόνοι τους.

Στην πανδημία τα μέλη της Πρωτοβουλίας δραστηριοποιήθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα από την «ομάδα αλληλοβοήθειας covid» συλλέγοντας τρόφιμα τα οποία μοίρασαν σε όσους δυσκολεύονται οικονομικά ενώ φροντίζουν ηλικιωμένους και ευπαθή άτομα που δεν μπορούν να πάνε στο σούπερ μάρκετ και σε άλλα καταστήματα πηγαίνοντας τους οι ίδιοι τα ψώνια.

 

Θέμα:
Lockdown (1123)
Tags:
μπαλκόνι, lockdown, συναυλία, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK