15:00 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1063)
0 20
Βρείτε μας

Περισσότερα από 300.000 κιλά βασιλόπιτας θα παράξουν οι φούρνοι του νομού Θεσσαλονίκης ενώ οι καταναλωτές έχουν σπεύσει δημιουργώντας ουρές για να αγοράσουν το εορταστικό γλυκό. Ανάμεσα στις δημιουργίες ξεχωρίζει η βασιλόπιτα με... εμβόλιο κατά του κορονοϊού που δημιούργησε γνωστός ζαχαροπλάστης της Θεσσαλονίκης.

Την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα έσπευσαν να αγοράσουν από σήμερα 30/12 πολλοί Θεσσαλονικείς δημιουργώντας μάλιστα «ουρές» έξω από φούρνους και ζαχαροπλαστεία λόγω του περιορισμού των ατόμων που μπορούν να εισέλθουν σε κάθε κατάστημα.

Η πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Ελισάβετ Κουκουμέρια μιλώντας στο Sputnik ανέφερε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών που σήμερα βγήκαν να αγοράσουν βασιλόπιτα και τόνισε ότι σε πολλά αρτοποιεία υπάρχει κόσμος που περιμένει με υπομονή να εξυπηρετηθεί.

© Sputnik
Βασιλόπιτες 2021

«Ο κόσμος βγήκε να αγοράσει βασιλόπιτες. Από τη μία είναι το έθιμο από την άλλη είναι και πολλές ημέρες κλεισμένος στο σπίτι ο κόσμος. Φέτος ο κόσμος ελπίζει ότι κόβοντας τη βασιλόπιτα θα φύγει αυτό το 2020 και θα το ξεχάσει. Κανείς και για κανένα λόγο δεν θέλει να θυμάται το 2020. Έχουμε κίνηση, οι πελάτες έχουν υπομονή γιατί δημιουργούνται ουρές καθώς πρέπει να τηρούνται τα μέτρα» είπε η κα Κουκουμέρια προσθέτοντας ότι για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν και λόγω του κορονοϊού το αρτοποιείο της, όπως και άλλα, κάνουν ντελίβερι τις βασιλόπιτες.

Στο νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν περισσότερα από 700 αρτοποιεία που σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση που έκανε η πρόεδρος τους θα φτιάξουν περισσότερα από 300.000 κιλά βασιλόπιτα.

«Με έναν ας το πω αυθαίρετο υπολογισμό, ο κάθε φούρνος θα βγάλει 400-500 βασιλόπιτες. Πρέπει όμως να πω ότι ίσως είναι και περισσότερες γιατί ξέρετε στο αρτοποιείο υπάρχει και η ζήτηση της τελευταίας στιγμής και φυσικά θα εξυπηρετήσουμε τον κόσμο να μην μείνει κανείς χωρίς βασιλόπιτα» ανέφερε.

Βασιλόπιτα... εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Με μια μεγάλη σύριγγα που περιέχει ένα κόκκινο υγρό που έχει γεύση φράουλα καρφωμένη πάνω στον κορονοϊό και πιο δίπλα υπάρχει και μια μάσκα προστασίας ο Μάριος Παπαδόπουλος του ζαχαροπλαστείου «Αβέρωφ» ήρθε να «ξορκίσει» την πανδημία.

Το περασμένο Πάσχα ο κ. Παπαδόπουλος έφτιαξε σοκολατένια λαγουδάκια ντυμένα ως γιατροί με μάσκες που μάχονται τον κορονοϊό ενώ χτες το βράδυ όπως είπε στο Sputnik παρά την κούρασή του δημιούργησε τη βασιλόπιτα με το εμβόλιο που νικά τον κορονοϊό.

«Για την Πρωτοχρονιά της πανδημίας φτιάξαμε μια βασιλόπιτα εμπνευσμένη από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Θεσσαλονίκη και στη χώρα μας. Έτσι μετά την επιτυχία του λαγού το περασμένο Πάσχα, τώρα φτιάξαμε τη βασιλόπιτα η οποία είναι με το εμβόλιο. Βλέπουμε ότι ο νικητής θα είναι το 2021 που με το εμβόλιο και τη μάσκα θα κερδίσουμε τον κορονοϊό στον οποίο βάλαμε μια ταμπέλα STOP γιατί πραγματικά θέλουμε να σταματήσουμε όλο αυτό. Το εμβόλιο είναι γλυκό και ο νικητής της βραδιάς που θα πάρει το φλουρί θα έχει το δικαίωμα να βάλει στο κομμάτι του το γλυκό σιρόπι φράουλας» είπε ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να «ενδυναμώσει την ψυχολογία του κόσμου» δίνοντας «μια γλυκύτητα προκειμένου να έχουμε μια χρονιά διαφορετική από το 2020».

Όσον αφορά τις πωλήσεις βασιλόπιτας είπε ότι ο κόσμος έχει σπεύσει σήμερα να αγοράσει ωστόσο επισήμανε ότι αγοράζει μικρές βασιλόπιτες καθώς δεν θα γίνουν ρεβεγιόν με καλεσμένους στα σπίτια ενώ μεγαλύτερη ζήτηση αναμένεται να σημειωθεί αύριο παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη ημέρα των ζαχαροπλαστείων. Ο καταναλωτής έρχεται να αγοράσει βασιλόπιτα η οποία είναι απαραίτητη για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Δεν αγοράζουν τα μεγέθη που αγόρασαν πέρσι καθώς φέτος θα είναι λιγότερα άτομα στα τραπέζια. Άρα φέτος έχουμε πιο μικρές αλλά πιο πολλές βασιλόπιτες» είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Θέμα:
Lockdown (1063)
Tags:
πρωτοχρονιά, εμβόλιο, βασιλόπιτα, Θεσσαλονίκη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK