23:05 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1121)
0 13
Βρείτε μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας καταγγέλλει ότι επιβλήθηκε πρόστιμο σε γιατρό από τη Θεσσαλονίκη που πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Την επιβολή προστίμου για παραβίαση των μέτρων του lockdown καταγγέλλει γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πήγαινε με το αυτοκίνητό στο νοσοκομείο της Βέροιας, καθώς είχε εφημερία.

Την καταγγελία του γιατρού γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας (ΙΣΗ).

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Κυριακή, οι αστυνομικοί έκοψαν το πρόστιμο «για άσκοπη μετακίνηση» στον παθολόγο Αθηνόδωρο Παυλίδη στα διόδια Μαλγάρων. 

«Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την Τροχαία στα διόδια Μαλγάρων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΗ.

Ενώ επισημαίνεται ότι «εάν όντως ήταν άσκοπη η μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής, πράγμα που δεν έγινε, καθώς ο γιατρός μετέβη κανονικά στο νοσοκομείο της Βέροιας και έκανε την εφημερία του. 

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν "εκ των ων ουκ άνευ"» σημειώνει ο ΙΣΗ.

Παράλληλα, καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις.

«Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους "ήρωες" της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.
Θέμα:
Lockdown (1121)
Tags:
Ημαθία, γιατρός, COVID-19, πανδημία, κρούσματα, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK