01:48 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1140)
0 12
Βρείτε μας

Όπως σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι δήμαρχοι στις «κόκκινες» περιοχές πληροφορήθηκαν το άνοιγμα των σχολείων από τα ΜΜΕ.

Κατά της κεντρικής απόφασης για άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να παραταθεί κατά μία εβδομάδα η επανέναρξη των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των βρεφονηπιακών σταθμών. 

Όπως εξήγησε, η παράταση κατά μία εβδομάδα θα επέτρεπε να διαπιστωθεί η κατάσταση του ιικού φορτίου μετά τις αργίες της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Ζέρβας τόνιζε χαρακτηριστικά: «Το λέω ευθαρσώς ότι ήταν πολύ πρόωρο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αφού δεν έχουμε δει τις συνέπειες των γιορτών. Έπρεπε να δώσουμε μια ακόμη εβδομάδα παράταση».

Σχολίασε την επιλογή να πληροφορηθούν οι δήμαρχοι των «κόκκινων» και «πορτοκαλί» περιοχών το άνοιγμα των σχολείων από τα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι αυτή ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, στην οποία δεν συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, «παρά το ότι οι δήμοι είναι αυτοί που φροντίζουν για την κατάσταση της σχολικής στέγης. Για τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τα αντισηπτικά και τις μάσκες». 

Κάλεσε τους συνοδούς των παιδιών να αποφεύγουν να συγχρωτίζονται έξω από τα σχολικά συγκροτήματα και την κινητικότητα, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων.

«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο. Μπορεί τα παιδιά, από 4 έως 12 χρονών, να μην είναι φορείς της πανδημίας, όμως είναι η κινητικότητα που πραγματοποιείται σε μία ευαίσθητη περίοδο. Το πρόβλημα δεν έχει ξεπεραστεί» τόνισε.

Ανακοίνωσε πως το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid tests για τους εκπαιδευτικούς. Τα τεστ θα διενεργούνται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ στο 72ο και στο 9ο Δημοτικά Σχολεία, από τις 9 το πρωί.

Θέμα:
Lockdown (1140)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, άνοιγμα σχολείων, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Ζέρβας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK