09:36 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2461)
0 01
Βρείτε μας

Η έρευνα στοχεύει στις τυχόν ποινικές ευθύνες της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η οποία φέρεται να μην πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων.

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκάλεσε η καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκου Καπραβέλου για το δεύτερο κύμα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη

Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Αθήνα όπου βρίσκεται η βάση της Επιτροπής, όπως μεταδίδει το grtimes, ενώ στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που φέρεται ότι δεν πρότεινε εγκαίρως τη λήψη προστατευτικών μέτρων. 

Η Εισαγγελία παρενέβη έπειτα από την καταγγελία του διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει ενόρκως σε εισαγγελέα.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα μέλη της κ.α. Σκοπός είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται η τέλεση αδικημάτων. 

Ο κ. Καπραβέλος επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με δυσάρεστες συνέπειες.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2461)
Tags:
εισαγγελική έρευνα, εισαγγελέας, COVID-19, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK