18:11 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν rapid test για κορονοϊό σε δάσκαλους και υπάλληλους καθαρισμού των σχολείων που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, αφού ύστερα από επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, εξασφάλισε για τους δάσκαλους, οι οποίοι θα επιστρέψουν στα σχολεία τη Δευτέρα, τη δυνατότητα να υποβληθούν σε rapid test για τον κορονοϊό το Σαββατοκύριακο.

Τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, έκανε γνωστό η Αντιδήμαρχος Παιδείας της Θεσσαλονίκης, Δήμητρα Ακριτίδου, η οποία ανακοίνωσε πως οι εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν, θα μπορούν να εξεταστούν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για κορονοϊό σε δύο σημεία της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τα rapid test θα πραγματοποιούνται στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, από τις 9.00 κάθε πρωί, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Εκτός από τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας δικαίωμα στις εξετάσεις

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι το γεγονός πως δικαίωμα στην διενέργεια εξέτασης έχουν και οι καθαριστές και καθαρίστριες των σχολικών κτιρίων που θα επαναλειτουργήσουν.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Παιδείας της Θεσσαλονίκης, η προσέλευση για τη διενέργεια της εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί ανά σχολείο, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Tags:
αντιδήμαρχος, εκπαιδευτικοί, σχολεία, ΕΟΔΥ, καθαριότητα, καθαρίστριες, καθαρίστρια, δάσκαλοι, rapid test, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, κορονοϊός, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK