15:56 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (2454)
0 03
Βρείτε μας

Χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων έναντι του κορονοϊού βλέπει στους δημότες του ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης καθώς, όπως είπε στο Sputnik, όταν έχει καλό καιρό, «στην πλατεία είναι σαν να έχουμε Πρωτομαγιά, μόνο τα τάπερ λείπουν».

Δραματική έκκληση στους συμπολίτες του, να μην επαναπαυθούν έναντι του κορονοϊού και να τηρούν τα μέτρα απευθύνει ο δήμαρχος Λαγκαδά η περιοχή του οποίου μετρά δεκάδες θανάτους εξαιτίας της πανδημίας.

Μιλώντας στο Sputnik, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης δήλωσε ότι παρότι έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές πως έχει μειωθεί το ιικό φορτίο στην περιοχή του, εντούτοις, όπως τόνισε, «βλέπει μια χαλαρότητα από τους συμπολίτες του», ενώ την ίδια ώρα θρηνούν τον χαμό 79 συμπολιτών τους -κάθε ηλικίας- που πέθαναν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο από τον κορονοϊό.

«Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μου να είναι προσεκτικοί, γιατί τον Νοέμβριο είχαμε 26 καταγεγραμμένους θανάτους και τον Δεκέμβριο είχαμε 53, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν. Είναι να μην ανησυχώ; Κι επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια χαλαρότητα γενικώς κάνω την έκκληση» δήλωσε ο κ. Ταχματζίδης.

Μάλιστα ανέφερε πως όταν έχει καλοκαιρία, οι κάτοικοι της περιοχής ξεχύνονται σε κεντρικά σημεία του Δήμου:

«Όταν έχει καλό καιρό, στην πλατεία του Λαγκαδά είναι σαν να έχουμε Πρωτομαγιά. Μόνο τα τάπερ λείπουν» περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Λαγκάδα δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης, η αστυνομία διενεργεί ελέγχους.

Το ιικό φορτίο μειώνεται, η ανησυχία παραμένει

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά επισήμανε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας «το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχει μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο του κορονοϊού» στην περιοχή του. Ωστόσο ανησυχεί ότι εάν ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα θα αυξηθούν και πάλι τα κρούσματα.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι το προηγούμενο διάστημα και η διοίκηση του Δήμου Λαγκάδα έχει «λαβωθεί» από τον κορονοϊό με αρκετούς συνεργάτες του δημάρχου, αλλά και υπαλλήλους να έχουν νοσήσει. Μάλιστα ένας εκ των αντιδημάρχων, 52 ετών βρίσκεται εδώ και 45 ημέρες διασωληνωμένος, όπως είπε στο Sputnik ο κ. Ταχμαζίδης.

Να θυμίσουμε επίσης ότι από κορονοϊό εκοιμήθη στις 15 Νοεμβρίου και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2454)
Tags:
Θεσσαλονίκη, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, lockdown, νεκροί, Λαγκαδάς, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK