19:48 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
0 03
Βρείτε μας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είχε εκπονήσει όπως λέει ο πρόεδρός του, Νίκος Νίτσας, σχέδιο σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ για τον άμεσο εμβολιασμό 2.000 γιατρών. Τελικά οι γιατροί στέλνονται για εμβόλιο μέσω της σχετικής πλατφόρμας καθυστερώντας τον εμβολιασμό τους που θα ολοκληρωνόταν στις 16 Ιανουαρίου.

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας ότι θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών καθώς, όπως αναφέρει, παρότι είχε σχεδιαστεί σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ ο άμεσος εμβολιασμός τους, τελικά παραπέμπονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας για ραντεβού. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα που μίλησε στο Sputnik, 2.000 ιδιώτες γιατροί είχαν δηλώσει την επιθυμία τους να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού και ο Σύλλογος σε συνεργασία με την 3η και 4η Υγειονομική Υπηρεσία είχε σχεδιάσει τον άμεσο εμβολιασμό τους στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ο οποίος θα ολοκληρωνόταν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου. 

«Υπήρξε μάλλον εντολή από την Αθήνα να γίνουν όλα κεντρικά μέσω της πλατφόρμας. Δεν διαφωνώ να γίνουν μέσω της πλατφόρμας αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν την τροφοδότησαν με τον ικανό αριθμό ραντεβού προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι γιατροί γρήγορα. Κι αυτό είναι το θέμα. Εμείς τα είχαμε συμφωνήσει και μέχρι το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα είχαμε τελειώσει» είπε ο κ. Νίτσας.

Και πρόσθεσε: «Οι ιδιώτες γιατροί αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με απαξιωτικό τρόπο και η υπόσχεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό όλων των ιδιωτών γιατρών κατά προτεραιότητα δεν τηρήθηκε, καθώς το σύστημα των ραντεβού δεν μπορεί να ανταποκριθεί».

Πλέον με τα νέα δεδομένα οι 2.000 ιδιώτες γιατροί της Θεσσαλονίκης θα κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, όπως είπε ο κ. Νίτσας, ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου. 

Ο ΙΣΘ έχει 8.000 μέλη εκ των οποίων κάποια θα εμβολιαστούν στις ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζονται καθώς όπως είπε ο κ. Νίτσας υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα σε αυτές, κάποια άλλα στα νοσοκομεία όπου εργάζονται παράλληλα με το ιατρείο του ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν στην πλατφόρμα για ραντεβού. 

Τέλος να σημειωθεί ότι ο ΙΣΘ έχει προτείνει τη δυνατότητα εμβολιασμού των ασθενών στα ιατρεία από τους θεράποντες ιατρούς. 

 

 

 

 

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1062)
Tags:
γιατροί, ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK