02:35 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης από διδάσκοντά του εξέδωσε το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ. Τι αναφέρει;

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες, ύστερα και από τις καταγγελίες φοιτητριών ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντα του τμήματος. 

Σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον πρόεδρό του, το Τμήμα αναφέρεται, χαρακτηριστικά:

«Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τη σεξουαλική παρενόχληση στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο, είτε αυτή ασκείται σε φοιτήτριες/φοιτητές είτε σε εργαζόμενες/ους. Καλούμε τις πανεπιστημιακές αρχές να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων και στο Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν όσες/όσοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχουν πέσει ή θα πέσουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται».

Η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια επίσημου αιτήματος του πρύτανη του ΑΠΘ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, να παρέμβει για να διερευνήσει όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε με τον πρύτανη ζητώντας να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες.

Tags:
Πανεπιστήμιο, Νίκη Κεραμέως, εισαγγελέας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, σεξουαλική παρενόχληση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK