09:18 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η ΠΟΕΔΗΝ, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει πως γιατρός του ΑΧΕΠΑ νόσησε με κορονοϊό 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος γνωστοποίησε πως γιατρός του ΑΧΕΠΑ ο οποίος εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες, νόσησε από κορονοϊό

Γίνεται λόγος για 35χρονο γιατρό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ο οποίος εμφάνισε έντονα συμπτώματα 15 ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς σε προνοιακές μονάδες.

«Πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι ο εμβολιασμός περιθαλπόμενων και προσωπικού των προνοιακών μονάδων, καθότι είναι βαρύ το τίμημα του κορονοϊού που πληρώσαμε» αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως τα «εμβολιαστικά κέντρα του ΕΟΔΥ δεν έχουν συσταθεί ή κάνουν αλλού εμβολιασμούς που δεν έχουν προτεραιοποίηση».

Λάθος αποτελέσματα τεστ στη Λέσβο

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται σε περιστατικό που έλαβε χώρα σε προνοιακή μονάδα της Λέσβου κατά τακτικό μοριακό έλεγχο σε προσωπικό και περιθαλπόμενους.

Στις 8 Ιανουαρίου έγιναν πάνω από 100 τεστ και όλα βγήκαν αρνητικά. Τρεις ημέρες αργότερα, όμως, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι υπήρξε κάποιο λάθος και τελικώς υπήρξαν 8 κρούσματα μεταξύ προσωπικού (5) και φιλοξενουμένων (3).

Υπήρξε άμεσα κινητοποίηση και οι περιθαλπόμενοι απομονώθηκαν στη μονάδα, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε η πολιτική προστασία και η αστυνομία.

Λίγες ημέρες αργότερα προσωπικό και περιθαλπόμενοι υπεβλήθηκαν σε μοριακό τεστ και όλα τα αποτέλεσμα βγήκαν αρνητικά.

«Πώς μπέρδεψαν τα τεστ. Πώς θα βρουν σε ποιον ανήκουν τα θετικά τεστ; Το νησί βρίσκεται σε αυστηρό lockdown. Τέτοια λάθη δεν επιτρέπονται» τονίζει ο ίδιος.

Tags:
γιατρός, ΑΧΕΠΑ, εμβολιασμός, εμβόλιο, ΠΟΕΔΗΝ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK