05:02 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Το σχέδιο για αλλαγή όψης της Θεσσαλονίκης τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση Ζέρβα-Πέτσα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο δημαρχείο της πόλης.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που απασχολούν την πόλη. Έχετε καταθέσει, κύριε δήμαρχε, σημαντικά σχέδια που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" που πραγματικά αλλάζουν την όψη της πόλης, ένα "σχέδιο Μάρσαλ" -όπως το έχετε ονομάσει- και νομίζω ότι είναι, όχι μόνο σε ύψος ποσού, αλλά κυρίως στον έξυπνο συνδυασμό προτάσεων σε διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος, που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά στην αλλαγή της όψης (σ.σ της Θεσσαλονίκης)» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πέτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι «συζητήσαμε για μια μεγάλη ατζέντα που έχει να κάνει με την τοπική και την ουσιαστική συνεργασία με το υπουργείο. Παρουσίασα τα θέματα της πόλης, τις δομές των δήμων και τους πόρους και τα έργα της πόλης. Θέλουμε κοντά τη βοήθεια του υπουργείου, της κυβέρνησης».

Κλείνοντας, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση στους Θεσσαλονικείς ενόψει της λειτουργίας των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή:

«Λόγω των εκπτώσεων, θα λειτουργήσει η αγορά το Σαββατοκύριακο και είναι ένα μεγάλο πείραμα για όλους μας. Να βγούμε να ψωνίσουμε, να χαρούμε την ανοιχτή αγορά, αλλά με προσοχή. Κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας, να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για ψώνια με τα απαραίτητα μέτρα και με τίποτα να μην αφήσουμε το κακό να ξαναγυρίσει στην πόλη μας» είπε.

Συνάντηση με Πέτσα με Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο συζήτησαν ο Στέλιος Πέτσας με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Σταύρου Καλαφάτη.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε δύο βασικά θέματα: Τον κοινωνικό ρόλο της αυτοδιοίκησης και τον αναπτυξιακό της ρόλο. Και στα δύο θέματα βρήκα ενδιαφέρουσες ιδέες, οι οποίες μπορούν να εμπλουτίσουν δρομολογημένα έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, να εμπλουτίσουν άλλα και να χαράξουν νέες διαδρομές» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Πέτσας, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το «Φιλόδημος 11», έργα τοπικού ενδιαφέροντος, τα οποία, όπως είπε, αλλάζουν τη ζωή των πολιτών, από την ύδρευση και την έξυπνη πόλη, μέχρι την ανακύκλωση.

Tags:
Θεσσαλονίκη, Στέλιος Πέτσας, Κωνσταντίνος Ζέρβας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK