09:43 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 12
Βρείτε μας

Περίπου 180 εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών πραγματοποιούνται κάθε ημέρα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Η προσέλευση των ηλικιωμένων είναι υψηλή ενώ οι ελάχιστες ακυρώσεις καλύπτονται από ένστολους τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη λεγόμενη waiting list.

«Δεν κατάλαβα τίποτα» είπε στο Sputnik ένας ηλικιωμένος που λίγα δευτερόλεπτα πριν μια νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας Θέρμης του έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το Sputnik βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στο Κέντρο Υγείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη όπου λειτουργούν τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες να δέχονται ηλικιωμένους προς εμβολιασμό.

Η μεγαλύτερη σε ηλικία που έχει εμβολιαστεί στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας όπως μας είπε η διευθύντρια του Αναστασία Παπαδοπούλου είναι η κυρία Μαρία 106 ετών και ακολούθησε ο κ. Γρηγόρης 103 ετών! Στην παρούσα φάση οι εμβολιασμοί αφορούν άτομα άνω των 85 ετών.

«Η προσέλευσή τους είναι υψηλή» όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαδοπούλου ενώ «όλοι τους είναι συνεπείς στην ώρα του ραντεβού τους».

Στις ελάχιστες ακυρώσεις που σημειώνονται, καμία δόση δεν πάει χαμένη όπως ανέφερε η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας καθώς καλούνται άτομα, κυρίως ένστολοι από τη λεγόμενη waiting list που έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες.

© Sputnik / Φανή Χαρίση
Εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

Στον χώρο όπου γίνονται οι εμβολιασμοί, γιατροί, νοσοκόμοι και προσωπικό υποδέχονται τους ηλικιωμένους για τον εμβολιασμό αφού προηγουμένως έχουν συμπληρώσει σε μια φόρμα τα στοιχεία τους. Το ψυγείο όπου φυλάσσονται οι αμπούλες με τα εμβόλια βρίσκονται εντός του εμβολιαστικού χώρου.

Οι ηλικιωμένοι προσέρχονται στον χώρο του εμβολιασμού και μέσα σε δευτερόλεπτα ολοκληρώνεται η διαδικασία. Αμέσως μετά παραδίδεται στους εμβολιασμένους το έγγραφο της πραγματοποίησης της πρώτης δόσης όπου αναγράφεται η ημερομηνία πραγματοποίησης της δεύτερης δόσης. Οι ηλικιωμένοι οδηγούνται στη συνέχεια στην αίθουσα αναμονής όπου παραμένουν για 15 λεπτά πριν αναχωρήσουν από το Κέντρο Υγείας.

Η χαρά των ηλικιωμένων είναι μεγάλη αφού θεωρούν ότι ο εμβολιασμός θα τους επιτρέψει να αγκαλιάσουν και πάλι τα εγγόνια και τα παιδιά τους. Και είναι χαρακτηριστική η μικρή ευχαριστήρια επιστολή που άφησε στο Κέντρο Υγείας Θέρμης η ηλικιωμένη Δ.Μ.

«Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ όλους. Διότι η ευγνωμοσύνη είναι το θερμόμετρο της πνευματικής μας κατάστασης» έγραψε χαρακτηριστικά.

© Sputnik / Φανή Χαρίση
Το ψυγείο όπου φυλάσσονται τα εμβόλια στο Κέντρο Υγείας Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

Στο Κέντρο Υγείας Θέρμης καθημερινά εμβολιάζονται 180 άτομα, μεταξύ των οποίων σήμερα προσήλθαν για εμβολιασμό και δύο οδοντίατροι.

«Εξαιτίας του κορονοϊού οι ηλικιωμένοι απομονώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας σε τεράστιο βαθμό από παιδιά, εγγόνια, φίλους. Αυτή τη βελόνα στο μπράτσο του παππού και της γιαγιάς εγώ την εισέπραξα ως ένα διαβατήριο να ξαναδούν τα εγγόνια τους και να τα πάρουν αγκαλιά. Είναι πραγματικά συγκινητικό. Η χαρά τους είναι μεγάλη ακριβώς επειδή θα ξαναγκαλιάσουν τους δικούς τους ανθρώπους» είπε η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ και υπεύθυνη για τους εμβολιασμούς Ειρήνη Χατζοπούλου σχολιάζοντας τη μεγάλη προσέλευση των ηλικιωμένων.

Tags:
κέντρο υγείας, Θεσσαλονίκη, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK