12:35 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2864)
0 12
Βρείτε μας

Στις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας της COVID-19 στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, την ώρα που τα δεδομένα δείχνουν αυστηροποίηση των μέτρων σε ορισμένες περιοχές.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων των νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση για την ανάσχεση της διασποράς, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για το μέτωπο της πανδημίας.

Εμφανιζόμενος στο MEGA, επανέλαβε την πρόβλεψή του πως με βάση τα δεδομένα και τα στοιχεία, στα μέσα Μαρτίου, περίπου στις 20, η χώρα μας θα καταγράφει γύρω στα 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Όπως εξήγησε, σήμερα είναι πιο ήπια η κλίση της καμπύλης σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική, όπου οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες στο 63% και καταγράφονται αυξημένα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ειδικοί πρέπει να αντιδρούν διαφορετικά στα μέτρα προστασίας, ανάλογα τις περιοχές, ενώ ο ίδιος προκρίνει την επιβολή σκληρού lockdown σε Πάτρα και Χαλκίδα, όπως άλλωστε έγραψε νωρίτερα και το Sputnik.

Aναφορικά με την Αττική, ο καθηγητής συστήνει να είμαστε πιο αυστηροί, ενώ έχει εκφράσει ήδη το δικό του σκεπτικό, το plan b, με ολικό lockdown τριών εβδομάδων ώστε να καταπολεμηθεί η εξάπλωση της COVID-19. 

Τέλος, ο ίδιος θεωρεί πως η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να «κοκκινίσει» ακόμη, αλλά να ληφθούν μέτρα προστασίας, όπως η εφαρμογή της τηλεργασίας στο 70% για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2864)
Tags:
απαγόρευση κυκλοφορίας, μέτρα προστασίας, νέα μέτρα, Μέτρα, COVID-19, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK