05:17 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1670)
0 01
Βρείτε μας

Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα υπάρχουν στην κυβέρνηση και για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της συμπρωτεύουσας ανησυχεί ιδιαιτέρως τους ειδικούς.

Στο «τραπέζι» των λοιμωξιολόγων, για πιθανόν αυστηρότερα μέτρα, τίθεται και η Θεσσαλονίκη, μετά την Αττική που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οδεύει προς ολικό lockdown.

Οι ειδικοί εμφανίζονται ανήσυχοι σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στη συμπρωτεύουσα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στη Θεσσαλονίκη, το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν 174 νέα κρούσματα κορονοϊού. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν και εννέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης από το σύνολο των 15 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του μεταλλαγμένου στελέχους

Ανησυχητική είναι και η εικόνα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν διπλασιασμό του ιικού φορτίου στην περιοχή. 

«Διαπιστώνεται διπλασιασμός του ιικού φορτίου και μία συνεχής αύξηση της συγκέντρωσής του στα λύματα από τις αρχές του μήνα, η οποία παραμένει έντονα ανησυχητική και εφιστά την προσοχή όλων μας, καθώς αν σταδιακά ενταθεί, θα δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στο σύστημα υγείας και στην καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

Η Θεσσαλονίκη έχει συμπεριληφθεί στις «κόκκινες» περιοχές ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, υπό τον φόβο που δημιουργεί η δυναμική της περιοχής σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ληφθούν αύριο, Τετάρτη

Θέμα:
Lockdown (1670)
Tags:
νέα μέτρα, Μέτρα, κορονοϊός, πανδημία, lockdown, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK