01:24 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 01
Βρείτε μας

Με το ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στα επίπεδα της 22ης Οκτωβρίου, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει για να εξετάσει εάν πρέπει να αυστηροποιηθούν τα μέτρα στην πόλη.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία που καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει από τις 10:00 το πρωί προκειμένου να αποφασίσει αν πρέπει να αυστηριοποιηθούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας.

Το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης όπως έχει ανακοινωθεί από τον ίδιο τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου, έχει αυξηθεί σημαντικά, όχι όμως σε εκρηκτικές διαστάσεις, ωστόσο οι μετρήσεις της 5ης και 7ης Φεβρουαρίου έδειξαν διπλασιασμό του φορτίου, ενώ οι μετρήσεις στις 8 και 9 Φεβρουαρίου έδειξαν μια σταθεροποίηση της αυξητικής τάσης.

«Είμαστε σαφώς σε αυξητική πορεία. Διαχειρίσιμη μεν ακόμη, αλλά όταν διαπιστώνουμε διπλασιασμό του ιικού φορτίου μέσα σε μία εβδομάδα, δεν πρόκειται για μία διακύμανση ή μία αναστρέψιμη άνοδο, είναι μία ξεκάθαρη έντονα αυξητική τάση που θα συνεχιστεί και που ευνοείται από τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, τα οποία όλο και περισσότερο μεταδίδονται στην κοινότητα, όσο και από τις καιρικές συνθήκες και αντικοινωνικές συμπεριφορές» είχε δηλώσει στο ΑΠΕ ο κ. Παπαϊωάννου.

Πιθανά τα νέα μέτρα και στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στο Sputnik, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι επιδημιολογικά η Θεσσαλονίκη βρίσκεται «εκεί που ήμασταν στις 22 Οκτωβρίου».

«Έχω την αίσθηση ότι μάλλον θα έχουμε μέτρα και στη Θεσσαλονίκη για να μην υπάρξει πίεση, για να μην ζήσουμε αυτό που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη τότε, ούτε κατά ελάχιστο. Θα δούμε πού θα καταλήξουμε» δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος λίγα λεπτά πριν αρχίσει η σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο άρχισε να καταγράφει θεαματική αύξηση των κρουσμάτων -αύξηση που αποτυπωνόταν και στο ιικό φορτίο των λυμάτων της πόλης- με αποκορύφωση τις ημέρες του Νοεμβρίου όπου εκατοντάδες Θεσσαλονικείς νόσησαν από τον κορονοϊό, πολλοί διασωληνώθηκαν, ενώ δυστυχώς αρκετοί κατέληξαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Οκτωβρίου ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει πανελλαδικά 882 κρούσματα εκ των οποίων τα 188 ήταν στη Θεσσαλονίκη, ενώ χτες, Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 129 κρούσματα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
νέα μέτρα, ολικό lockdown, lockdown, κορονοϊός, λύματα, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK