00:45 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2885)
0 01
Βρείτε μας

Η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων για το αν θα προχωρήσουν σε πιο αυστηρά μέτρα οι αρχές.

Ένα βήμα πριν την επιβολή ολικού lockdown βρίσκεται ο Δήμος Κορδελιού–Ευόσμου, λόγω της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. 

Οι λοιμωξιολόγοι, σύμφωνα με το grtimes.gr, εισηγήθηκαν να μπει ο δήμος σε σκληρό lockdown ενώ βρισκόταν σε καθεστώς επιφυλακής από τις 31 Ιανουαρίου με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης.

Όλα στο τραπέζι

Μιλώντας στο ίδιο μέσο, ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός τόνισε πως έως τώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση καθολικού lockdown στον δήμο, όπως προέκυψε και μετά την επικοινωνία του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

«Επικοινώνησα ευθύς με τον υφυπουργό, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και μου διευκρίνισε ότι αυτή είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η απόφαση της κυβέρνησης. Δεν έχει κλειδώσει το lockdown για την περιοχή μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου μιλώντας στο Sputnik για τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως είναι διαφορετικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και προς το παρόν δεν χρειάζονται περαιτέρω μέτρα.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2885)
Tags:
Κορδελιό, Εύοσμος, lockdown, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK