09:09 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 40
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται για το lockdown, ενώ αντέδρασαν και σε φήμη για δημιουργία δομής φιλοξενίας μεταναστών η οποία διαψεύστηκε από την δημοτική αρχή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής κατά των νέων αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην περιοχή καθώς βρέθηκαν 12 κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. 

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται ότι το αυστηρό lockdown λέγοντας ότι προκαλεί επιπλέον προβλήματα στην τοπική οικονομία και στην ψυχική υγεία των κατοίκων ενώ τονίζουν ότι πολλοί εργάζονται εκτός των ορίων του Δήμου και άλλοι που μένουν εκτός του Δήμου θα αντιμετωπίσουν προβλήματα εισόδου για να έρθουν στις δουλειές τους.

Ακολούθησε πορεία των κατοίκων.

Πορεία κατοίκων Ευόσμου
© Sputnik / Φανή Χαρίση
Πορεία κατοίκων Ευόσμου

Το lockdown άρχισε χθες Σάββατο 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 1η Μαρτίου. Μεταξύ των μέτρων είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, κλειστό το λιανεμπόριο, κομμωτήρια κλπ. 

Μεγάλη συζήτηση έγινε σχετικά με μια φημολογία ότι θα γίνει κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών εντός του ορίου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και θα καταθέσουν ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να μην γίνει. Να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή έχει διαψεύσει τις φήμες. 

Η θέση των διαμαρτυρόμενων κατα των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοΐου είναι αντίθετες με την επίσημη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Tags:
lockdown, Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διαμαρτυρία, Εύοσμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK