15:05 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Από
0 13
Βρείτε μας

Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη και ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι όσοι προσήχθησαν στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στο ΑΠΘ.

Λίγα μέτρα από τη Γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου όπου στήθηκε φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ φοιτητές και εργατικά σωματεία διαμαρτύρονται ζητώντας να αφεθούν ελεύθερα 30 άτομα, τα οποία προσήχθησαν μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο ΑΠΘ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές που ζητούν να καταργηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα και μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των πανεπιστήμιων.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Νίκος Παπαϊωάννου φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για να λήξει η κατάληψη όπου τελικά σημειώθηκαν επεισόδια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «στις 12:00 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση παρουσία Εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος».

Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik
Συγκέντρωση φοιτητών έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο στη Θεσσαλονίκη

Μιλώντας στο Sputnik ο φοιτητής Τάσος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταργηθεί ο νόμος ενώ αύριο στις 12 το μεσημέρι θα είναι και πάλι στο κτίριο της Πρυτανείας.

Tags:
φοιτητές, συγκέντρωση, επεισόδια, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK