09:19 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ομάδα μελών ΔΕΠ προέτρεψαν όσους βρίσκονται εντός του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ να μην προβούν σε καταστροφές ώστε να αποφευχθεί μια ενδεχόμενη επέμβαση της αστυνομίας.

Μια ομάδα μεταξύ 15 και 20 ατόμων περίπου δεν ακολούθησαν την πορεία των φοιτητικών παρατάξεων αλλά παρέμειναν μέσα στο κτίριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο της διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος επιχείρησαν να συνομιλήσουν με άτομα που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη ζητώντας τους διαβεβαιώσεις πως όσοι βρίσκονται μέσα είναι φοιτητές του ΑΠΘ.

Παράλληλα, τους προέτρεψαν να μην προβούν σε καταστροφές εντός του κτιρίου, καθώς εφόσον συμβούν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για «τη δικαιολόγηση αστυνομικής επέμβασης», εξέλιξη την οποία απορρίπτουν σύμφωνα με όσα ανέφεραν. 

«Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση συνιστά μία κλιμάκωση για την οποία ευθύνεται σαφώς η κυβέρνηση. [...] Δεν  έπρεπε να έλθει η αστυνομία, η κλιμάκωση δεν θα λύσει το ζήτημα» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αγγελόπουλος.

Σημειώνεται ότι οι 31 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στη συμβολική κατάληψη στο ΑΠΘ, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι της Τρίτης, εν μέσω χειροκροτημάτων από αλληλέγγυους.

Η δίκη τους θα πραγματοποιηθεί σε τακτική δικάσιμο, ενώ σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια κ.ά.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK