04:52 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 21
Βρείτε μας

Μήνυση κατά των αστυνομικών σκοπεύει να κάνει ο ένας εκ των 31 συλληφθέντων στα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο οποίος τραυματίστηκε.

Τις αστυνομικές αρχές θα μηνύσει ένας από τους 23 συλληφθέντες στα επεισόδια στο ΑΠΘ, καθώς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. 

Ο νεαρός, μιλώντας στο grtimes.gr, ενώ έβγαινε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία χωρίς λόγο μπήκε στην κατάληψη και επιτέθηκε στους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

«Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Λευτέρης Στεργίου φοιτητής και εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο μάτι.

Παράλληλα, ο συνήγορός του Βασίλης Τομπουλίδης τόνισε πως θα μηνύσουν τους αστυνομικούς που του επιτέθηκαν.

«Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτίριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις».

Τέλος κάνει γνωστό πως θα ζητήσουν δικαστική εξέταση και για τις συνθήκες κράτησης αλλά και για τα μέτρα κατά της COVID που δεν τηρήθηκαν στο δικαστήριο.

Tags:
φοιτητές, τραυματισμός, τραυματισμοί, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK