22:29 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 70
Βρείτε μας

Τα τεκταινόμενα στον Λαγκαδά μετά την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωάννη σχολίασε στο Sputnik εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ενώ αναφέρθηκε και στη Θεία Κοινωνία.

Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε το προσκύνημα της σορού του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Ιωάννη, από πολίτες χωρίς μάσκα, αν και είχε γίνει γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή λόγω κορονοϊού

«Ήταν λάθος το προσκύνημα χωρίς μάσκα ενώ τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν προέβλεπαν κάτι τέτοιο» επισημαίνει στο Sputnik o π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εκπρόσωπος τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

«Με απόλυτο σεβασμό ως προς τον κοιμηθέντα και οποιουδήποτε ασθενή που υποφέρει και καταλήγει είτε από κορονοϊό είτε από κάτι άλλο, πρέπει την ίδια στιγμή να υπάρξει σεβασμός των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εφόσον η εξόδιος ακολουθία έγινε με βάση τα πρωτόκολλα, το κομμάτι του προσκυνήματος θα έπρεπε να είχε προσεχθεί» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά τελέστηκε υπό αυστηρά μέτρα, χτες, Δευτέρα. Ωστόσο, το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο με πλάνα από το προσκύνημα της σορού δίχως τη χρήση μασκών.

«Κόκκινη γραμμή η Θεία Κοινωνία»

Την ίδια στιγμή, υπογραμμίζει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας πρέπει να τελείται κανονικά.

«Συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα προσεκτικά, ωστόσο έχουμε μια "κόκκινη γραμμή", αυτή είναι η Θεία Κοινωνία. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθότι ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος ανήκει καθαρά στην εκκλησία. Δεν θα μπορούσε να λυθεί ούτε με παρέμβαση της πολιτείας ούτε με (σ.σ. παρέμβαση) άλλων» τονίζει ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας και προσθέτει:

«Πρόκειται για αυτονόητη "κόκκινη γραμμή" καθώς αφορά τα εσώτερα της Εκκλησίας και της πίστης. Όταν οι άνθρωποι είναι άγευστοι από την εμπειρία και το βίωμα της Εκκλησίας δεν μπορούν να κατανοήσουν τα μυστήριά της. Η εκκλησία είναι μια διαρκής πρόσκληση γνωριμίας. Αυτό που θα έπρεπε να γίνεται είναι, αντί να στοχοποιείται η εκκλησία, όσοι επιτίθενται εναντίον των ιερέων με ένα αντι-κληρικό πνεύμα να γνωρίσουν την πίστη μας και θα αλλάξουν την άποψή τους».

Όπως μας αναφέρει, ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας -από την πρώτη στιγμή που το θέμα της πανδημίας βρέθηκε στο επίκεντρο- άκουσε προσεκτικά τις έγκυρες γνώμες των επιστημόνων, όπως αυτές εκφράστηκαν και προς την Ιερά Σύνοδο και προς την ελληνική κυβέρνηση και έστειλε επιστολές και δελτίο Τύπου με τα οποία συντάχθηκε στην πλευρά της επιστήμης όσον αφορά την ανάγκη πρόληψης.

«Στόχος ήταν να υπάρξουν τα αναγκαία μέτρα ώστε κανείς να μην υποφέρει από την ασθένεια της οποίας τα νερά ήταν εντελώς αχαρτογράφητα τον Μάρτιο. Με περισσότερα μέτρα που λαμβάνονται, βλέπουμε ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν έχει αναχαιτιστεί. Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα και θνητότητα. Η Εκκλησία προστατεύει τα παιδιά της. Μεριμνά καθημερινά για τους πιστούς της, προσευχόμενη. Από τις προσευχές της δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νοσηλευτές και όλοι οι δοκιμαζόμενοι που έχουν ως στόχο να προστατέψουν και να προλάβουν το κακό» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος.

Tags:
προσκύνημα, πανδημία, μητροπολίτης, μητροπολίτες, Εκκλησία, Θεία Λειτουργία, θεία κοινωνία, Λαγκαδάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK