01:38 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Η Ιερά Σύνοδος είχε προαναγγείλει την προσφυγή της στο ΣτΕ κατά των μέτρων της κυβέρνησης για κλειστές εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

Και ενώ ο «ιερός» πόλεμος ανάμεσα σε Πολιτεία και Εκκλησία μαίνεται όσον αφορά στα μέτρα που θα ισχύσουν για τις εκκλησίες τα Θεοφάνεια, η Ιερά Σύνοδος δεν προσέφυγε τελικά στο ΣτΕ, όπως είχε γίνει γνωστό τη Δευτέρα (05/01).

Η Εκκλησία εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν οι ναοί για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων, ωστόσο δεν ακολούθησε τη νομική οδό.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει εγκυκλίου που εστάλη στις Μητροπόλεις της χώρας, η ιερά Σύνοδος φέρεται να είχε προαναγγείλει την προσφυγή στο ΣτΕ. Κάτι που τελικά δεν έγινε.

Το ΣτΕ έκρινε άλλωστε νόμιμα τα περιοριστικά μέτρα στις Εκκλησίες για την περίοδο των γιορτών, απορρίπτοντας τις αιτήσεις τριών πολιτών με τις οποίες ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις της Πολιτείας για τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού πιστών στις εκκλησίες στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικαλέστηκε λόγους που ανάγονται στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος και συγκεκριμένα για τον περιορισμό της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Tags:
ναός, Μέτρα, Εκκλησία, ΣτΕ, Θεοφάνεια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK