04:49 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Μπορεί το βιντεάκι με τον ιερέα που ράντισε με αγιασμό το Λιανοκλάδι χρησιμοποιώντας πυροσβεστική μάνικα να έφερε θυμηδία στα social media, ωστόσο, προκάλεσε και την αντίδραση του Δήμου, αλλά και της Μητρόπολης που τον «εξόρισε» στα... ορεινά.

Το γύρο του ελληνικού διαδικτύου έκανε το βιντεάκι με τον ιερέα ενορίας του Λιανοκλαδίου που ράντισε με αγιασμό το χωριό με τη μάνικα

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο ιερέας χρησιμοποίησε πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να κάνει τον γύρο του χωριού. 

Η πρωτοβουλία του έγινε viral στα social media, ωστόσο, προκάλεσε ποικίλλες αντιδράσεις αφενός από το Δήμο, αφετέρου από την ίδια τη Μητρόπολη. 

Ο Δήμος, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, εξέδωσε ανακοίνωση για τη χρήση του πυροσβεστικού οχήματος.

«Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021 στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού. Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα.

Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου.

Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών καταδίκασε απερίφραστα το συμβάν που, σύμφωνα με πηγές της Ιεράς Μητροπόλεως, συνιστά γελοιοποίηση του μυστηρίου του Αγιασμού, παραβιάζει τα υγειονομικά μέτρα και τους εκκλησιαστικούς νόμους και προκαλεί το κοινό αίσθημα της ενορίας.

Γι'αυτό και, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, προχώρησε στην άμεση μετακίνηση του ιερέα σε ορεινή ενορία της Δυτικής Φθιώτιδας, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας.

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών μόλις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ την αυτόβουλη ενέργεια κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως την παραμονή των Θεοφανείων, προέβη άμεσα στα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, τους ισχύοντες Νόμους της Πολιτείας και την εκκλησιαστική τάξη. Εξετάζει δε το ενδεχόμενο και περαιτέρω ενεργειών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Tags:
Φθιώτιδα, Θεοφάνεια, αγιασμός, ιερέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK